Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

κυκλο-φ-οριακα 716 04.07.2012

Αη Γιάννης, πανσέληνος...

Γιατί ο Καίσαρας φορούσε σανδάλια; Επειδή ήταν Ιούλιος!!... (χαχαχα, γελάσαμε…)
Με την έναρξη του καλού μήνα, αρχίζει και η 2η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ στις Τράπεζες, ακόμη μία ταλαιπωρία για τους ανθρώπους ώστε για μία ακόμη φορά να αποδειχθεί η αδυναμία του Κράτους να ελέγχει τις δαπάνες του. Το ίδιο συμβαίνει και με τους δημοσίους υπαλλήλους, που απογράφηκαν ηλεκτρονικά και πανηγυρικά, αλλά τα υπουργεία εξακολουθούν να μην ξέρουν πόσοι ακριβώς είναι και πού ακριβώς υπηρετούν. Πώς γίνονται αυτά, μη με ρωτάτε, το Κράτος ξέρει. Και επειδή το Κράτος ξέρει ότι δεν μπορεί, τραβάει μία «οριζόντια περικοπή» και θεωρεί ότι βγήκε απ’ την υποχρέωση. Κι ύστερα που δεν βγαίνουν τα νούμερα ξαναπροβληματίζεται και ξανααπογράφει – να περιμένουμε, λέω εγώ, καινούργια οριζόντια περικοπή, κι ο Θεός βοηθός.
Άρχισαν επίσης από Δευτέρα οι δηλώσεις εθελοντών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, που θα διεξαχθεί στο ανοιχτό κολυμβητήριο του ΕΑΚ από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου 2012. Ακόμη μία σοβαρή αθλητική διοργάνωση μεγάλης εμβέλειας στην πόλη που ετοιμάζονταν (;) να φιλοξενήσει τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 αλλά τελικά δεν…, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα, σε τέτοιους καιρούς που περνάμε, για μια τέτοια διοργάνωση. Ύστερα διοργανώθηκε το Πρωτάθλημα Πόλο Νέων (δεν θυμάμαι αν ήταν παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό) με πολλούς εθελοντές και χωρίς πολλά έξοδα, και πολύ καλώς έγινε. Λίγο αργότερα η ανοιχτή πισίνα του κολυμβητηρίου έκλεισε, λόγω έλλειψης χρημάτων για την θέρμανση του νερού με φυσικό αέριο. Τώρα πάμε για ένα ακόμη παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μόνο που γι’ αυτό χρειάζεται μία «έξτρα» δαπάνη 120.000 €, την οποία, όπως διάβασα, θα επιμεριστούν ο Δήμος Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Διότι, αν δεν το ξέρατε, οι πισίνες για την συγχρονισμένη κολύμβηση πρέπει να είναι πιο βαθιές απ’ τις κανονικές (δεν έμαθα πόσο ακριβώς). Και πώς βαθαίνει μια πισίνα 50*20 μέτρα περίπου; Σκάβοντας; Δεν είναι τόσο απλό, αγαπητοί συμπολίτες. Τελικώς επελέγη μία μεταλλική κατασκευή, η οποία, αντί να βαθύνει την πισίνα θα υψώσει την επιφάνεια του νερού, δηλαδή θα «σηκώσει» τα τοιχώματα της πισίνας. Τι και πώς θα γίνει αυτό, το ξέρουν αυτοί που θα το κατασκευάσουν (εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενοι, αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου). Με το τέλος των αγώνων η κατασκευή αυτή θα αποκαθηλωθεί και θα αποθηκευτεί κάπου, περιμένοντας μάλλον το επόμενο μεγάλο γεγονός συγχρονισμένης κολύμβησης. Το όλον (κατασκευή, τοποθέτηση, αποκαθήλωση) θα στοιχίσει 120.000 €.

Αποκαταστάθηκε η τάξις (και η ηθική, κατά τον Δήμαρχο Περίανδρο Πόπωτα…) στην οδό Κ.Καρτάλη, αντικαταστάθηκαν και σε άλλα σημεία κατεστραμμένες λόγω χρήσης κορύνες, το σύστημα λειτουργεί. Κι έμεινε μόνο η οδός Δημητριάδος να παθαίνει συμφορήσεις. Και η αρχή της οδού Ιάσονος, όπου μία μικρή και απλή παρέμβαση, που σύντομα θα γίνει, θα βελτιώσει λίγο την κατάσταση. Η πραγματική βελτίωση θα έλθει όταν θα αντιληφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι την χρησιμότητα και θα συναινέσουν να μεταφερθούν στην παραλιακή οδό Αργοναυτών οι λεωφορειακές γραμμές 2, 3, 4, 7, 8 και 9 μέχρι την Κ.Καρτάλη, όπου ανεβαίνουν ευθεία επάνω.
Μονοδρομείται οσονούπω η οδός Δον Δαλεζίου σ’ εκείνο το περιβόητο τμήμα από Δημάρχου Γεωργιάδου μέχρι Αναλήψεως. Εδώ και χρόνια έπρεπε να έχει γίνει, γίνεται τώρα. Εμείς το είχαμε εντάξει σε ένα ευρύτερο ωραίο σχέδιο, που ονομάζονταν «μονοδρόμηση της οδού Κύπρου από Γιάννη Δήμου προς Αναλήψεως», συζητήθηκε δύο φορές στην (τότε) Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων (σήμερα Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας) κι απόφαση δεν πάρθηκε. Υπήρχαν και κάποια τρομοκρατικά δημοσιεύματα εκείνη την εποχή (2009 ήταν) με πολύ …παιδικό αίμα χυμένο στους δρόμους, και το σχέδιο έμεινε …για αργότερα. Εμείς εξακολουθούμε να το πιστεύουμε, μακάρι να το πιστέψουν κι άλλοι και να φτάσει στην υλοποίηση.
Διαγραμμίσεις γίνονται μέσα στην πόλη, διαγραμμίσεις έχουν γίνει και στο μεγαλύτερο τμήμα του Οδικού Κυκλώματος Πηλίου και μπράβο σ’ αυτούς που τις κάνουν. Καλοκαίρι είναι, αυξημένες κινήσεις οχημάτων έχουμε, ο τουρισμός δεν ξέρω τι κάνει, άλλοι είναι περί αυτού αρμόδιοι. Εγώ, μέχρι τώρα, κάτι μονοήμερα «πετάγματα», για μια βουτιά στο Αιγαίο κατάφερα, και στο τελευταίο τέτοιο είδα την μεταλλική κρεμαστή γέφυρα πάνω απ’ το ρέμα του Αη Γιάννη να ομορφαίνει. Τρίψιμο, ξεσκούριασμα, μινιάρισμα, καινούργιο συνολικό βάψιμο, κούκλα θα γίνει η γεφυρούλα που τόσο εκτεθειμένη είναι στην αρμύρα της θάλασσας, εύγε κε. Δήμαρχε Ζαγοράς-Μουρεσίου. Μόνο μ’ εκείνον τον ποδηλατόδρομο δεν καταλαβαίνω τι γίνεται, τον κατήργησαν «τοις πράγμασιν» οι μηχανοκίνητες ταξιαρχίες;
Αυτά για σήμερα. Είναι και η τρόικα εδώ, με ειδοποίησαν να πάω να διαπραγματευτώ μαζί της, γιατί ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να σηκώνει πίεση – εγώ σηκώνω, κάθε μέρα και μεγαλύτερη, από παντού…
Και προσπαθώ να επιβιώνω κάνοντας μικρά ωραία πράγματα, όπως να τραγουδάω και, ενίοτε, να χορεύω. Καλό μπάνιο σε μια όμορφη, πηλιορείτικη παραλία, γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Τετάρτη 04.07.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου