Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

κυκλο-φ-οριακά 703 07.03.2012

Χριστουγεννιάτικος Ολυμπιακός Βόλου, 2011

Καλημέρα. Τα κυκλο-φ-οριακά έχασαν την «χρυσή» ευκαιρία να δημοσιευτούν, για πρώτη φορά στην 21χρονη ιστορία τους, στις 29 Φεβρουαρίου! Αν και πέρασαν, προφανώς, κι άλλες δίσεκτες χρονιές, δεν έτυχε να υπάρχει στήλη εκείνη την ημέρα. Φέτος μπορούσε να υπάρχει. Όμως η καλή στήλη καθυστέρησε να φτάσει στην ακόμη καλύτερη εφημερίδα, η ύλη είχε κλείσει, κι απόμεινε μπουκάλα… Για ιστορικούς λόγους δημοσιεύεται στο ιστολόγιό μου http://babisskyrgiannis.blogspot.com, όπου, κανονικά, αναρτάται πάντα μετά την επίσημη δημοσίευσή της στην εφημερίδα και παραμένει εκεί για πάντα. (βλ. http://babisskyrgiannis.blogspot.com/2012/03/702-29022012.html)
Στον ορίζοντα εκλογές – φαίνεται πως το καλό 4ο Ράιχ μας έδωσε την άδεια να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στην δική του δια-κυβέρνηση της Ελλάδας. Τρομερά πράγματα, συμπολίτες. Ταυτόχρονα κατατέθηκαν και εξετάζονται οι προσφορές οκτώ (8) εταιρειών για τις έρευνες φυσικών κοιτασμάτων στις ελληνικές θάλασσες και η ιστορία των φωτοβολταϊκών καλά κρατεί, λέτε να είναι αυτά άσχετα;
Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ακούμε και δεν βλέπουμε, ανεργία και μείωση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ ακούμε και βλέπουμε (το οποίο ΟΑΕΔ σημαίνει Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, μη το ξεχνάμε, έτσι;!).
Αλλά πέρα απ’ αυτά τα βασικά, εδώ εμάς μας απασχολούν και διάφορα τοπικά.
Για παράδειγμα, τι γίνεται, ρε παιδιά, εκεί στον κόμβο του Περιφερειακού με την οδό Φυτόκου; Τι ‘ν τούτο; Τι το διαφορετικό έχει αυτός ο έρμος κόμβος από χιλιάδες άλλους που γνωρίζουμε; Επειδή τον περνάω πολύ συχνά τελευταία – ας όψονται αυτοί που έκλεισαν την ανοιχτή πισίνα του Κολυμβητηρίου του ΕΑΚ, τώρα τρέχουμε οικογενειακώς καθημερινά από τον Άναυρο στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, μήπως να έδινα στον Δήμο τα λεφτά που δίνω σε βενζίνες, μπας και έτσι μαζεύονταν τα απαιτούμενα για την θέρμανση της πισίνας;; - επειδή, λοιπόν περνάω αυτόν τον κόμβο, προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Μια μέρα είδα και κάτι μαστόρους που πάλευαν με τα φανάρια, δεν είδα να κάνουν προκοπή, και απορώ, ένα φανάρι δεν είναι, δα, και πυρηνικό εργοστάσιο. Άρα, λέω, κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. Διαβάζω και περί αγανακτισμένων κατοίκων, μαθητών, σπουδαστών, δίκιο έχουν κι αυτοί, όλοι δίκιο έχουμε, αποτέλεσμα μοναχά δεν υπάρχει.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι την συνολική ευθύνη γι’ αυτό το φανάρι εξακολουθεί να την έχει το σεβαστό Υπουργείο, στο οποίο, όπως μάλλον ξέρετε, μετά τα διάφορα τελευταία ευτράπελα, έχει παραμείνει επικεφαλής ο κ. Μάκης Βορίδης, με σταθερό Υφυπουργό τον κ. Γιάννη Μαγκριώτη.
Προχωρεί το έργο του ποδηλατοδρόμου από τα Παλαιά προς Πευκάκια-Αλυκές. Αυτόνομη κατασκευή, με κράσπεδα και κυβόλιθους, μπορείτε να την δείτε μπροστά από το πάρκο του Πεδίου Άρεως, εκεί μετά το αεροπλάνο. Και να ετοιμάσετε τα ποδήλατά σας, η Άνοιξη έφτασε – σαν τα σαλιγκάρια ήμασταν το περασμένο Σάββατο απλωμένοι στον ήλιο στα δεκάδες καφενεία του Κέντρου …
Σ’ αυτή την Σαββατιάτικη βόλτα συναντήσαμε και το κακόμοιρο κολονάκι στον Άγιο Νικόλαο! Όπου ο Δήμος, στην προσπάθεια να αποκλείσει τα οχήματα από τον πεζοδρομημένο χώρο, τοποθέτησε ένα καγκελάκι στην πλευρά του Ναού και δύο (2) κολονάκια (σιδερένια, εννοείται) στην απέναντι πλευρά, με άμεση προοπτική να τοποθετήσει κι άλλο ένα κολονάκι με κλειδί για τις περιπτώσεις εορτών κλπ. στην Μητρόπολη του Βόλου. Σάββατο πρωί το ένα από τα δύο κολονάκια κείτονταν ισοπεδωμένο!! Πήραμε φωτογραφία, ίσως δημοσιευτεί σε άλλη στήλη. Ισοπεδωμένο, λέω. Σωλήνα, διαμέτρου 80 και πάχους 3-4 χλστ., πακτωμένη στο έδαφος, λες και πέρασε τανκ από πάνω της – ή μήπως πράγματι πέρασε;
Κι εσύ μου λες πάντα «κάντε κάτι»…
Κι εκεί, στον πεζόδρομο που πίνουμε καφέ, περνάνε και μηχανάκια ανάμεσα στα παιδάκια. Και πάλι μου λες «κάντε κάτι». Κι εγώ σκέπτομαι αν θα ήταν κατάλληλη μία κατασκευή τύπου Ρούπελ.
«Ανοίγω το στόμα μου και κοκκινίζουν τα όνειρα
και τσέρκουλα γίνονται στις γειτονιές των παιδιών…»
Μας το ζήτησε μια καλή συμμαθήτρια απ’ το 5ο Δημοτικό κι εμείς είπαμε ότι θα της κάνουμε τη χάρη. Θέμα, ο Ολυμπιακός Βόλου, ένα θέμα με το οποίο η στήλη καθόλου δεν ασχολήθηκε όλη αυτή την περίοδο, παρά τα από γεννησιμιού της φιλο-ολυμπιακά αισθήματα, απ’ το παλιό γήπεδο στον Άναυρο, ακόμα. Δεν ασχολήθηκε, γιατί θεώρησε ότι δεν εμπίπτει στη θεματολογία της. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι, ως στήλη που αναπνέει μέσα σ’ αυτή την πόλη, δεν παρακολουθεί όλες τις σχετικές εξελίξεις. Και δεν αφουγκράζεται την πραγματική αγάπη πάρα πολλών συμπολιτών γι’ αυτή την ομάδα που μαζί της μεγάλωσαν. Έτσι και η καλή μου συμμαθήτρια (ηλικίες δεν λέμε …), γέννημα-θρέμμα του Αγίου Κωνσταντίνου. Που το χριστουγεννιάτικο δέντρο του 2011 το στόλισε … Ολυμπιακό Βόλου! Τα κυκλο-φ-οριακά δημοσιεύουν αυτή τη φωτογραφία ως ένδειξη αγάπης και προς την Κυρία αλλά και προς τον Ολυμπιακό, που εύχομαι σύντομα να ξαναβρεί τον δρόμο του.
       Να περνάμε όσο καλύτερα μπορούμε, διότι, όπως είπε και ο Δημόκριτος κοντά στο 400 π.Χ., «Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόκευτος». Γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην "Θεσσαλία" την Τρίτη 06.03.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου