Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

επιστολή 3. Φεύγουν διαλυμένα τα ψαροκάικα ...

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 δημοσιεύτηκε στην "Θεσσαλία", στην στήλη "το βήμα του πολίτη", η παρακάτω επιστολή του (άγνωστου σ' εμένα) κ. Πάκη Αθανασίου, από την Αλόννησο
Δέκα λεπτά μετά την ανάγνωσή της, "εν υπερ-θερμώ", έγραψα και έστειλα με το ηλεταχυδρομείο την παρακάτω επιστολή, που δημοσιεύτηκε "εις την αυτήν θέσιν και με τα αυτά στοιχεία" την επόμενη μέρα, Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012


Το έγκλημα αυτό ενέσκηψε στην ταλαίπωρη Ελλάδα ως μία ακόμη "ευρωπαϊκή ευλογία" μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (Ε.Π.ΑΛ) 2007-2013, του οποίου το όραμα, σύμφωνα με το επίσημο κείμενο,  είναι "Η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη του τομέα της Αλιείας στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της διατήρησης της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής".


Αυτό το σωτήριο Ε.Π.ΑΛ έχει Άξονα Προτεραιότητας 1: Μέτρα για την προσαρμογή του αλιευτικού στόλου και Μέτρο 1.1: Μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων, όπου λέει: "Δίνεται δημόσια ενίσχυση σε ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών (ηλικίας 10 ετών και άνω) για την μόνιμη παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων των αλιευτικών σκαφών με τη διάλυσή τους ... κλπ.".


Έτσι, με την υπογραφή Έλληνα Υπουργού και την ανάγκη ή την αφέλεια ή την αβελτηρία ή το βόλεμα Ελλήνων Υπηκόων, καταστρέφεται ο περήφανος Ελληνικός Αλιευτικός Στόλος, καταστρέφεται, στην ουσία, ένας ακόμη Ελληνικός Παραγωγικός Τομέας, αυτός της Αλιείας. Rooms to let, εν όψει!


Κι εσύ μου μιλάς για "πρωτογενές πλεόνασμα" ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου