Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

κυκλο-φ-οριακα 694 04.01.2012


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, συμπολίτες. Με ένα φωτισμένο ποδηλατάκι ευχηθήκαμε φέτος στους διαδικτυακούς μας φίλους να είναι ευτυχισμένο το 2012. Το ίδιο αφιερώνουμε και σ’ εσάς, μαζί με την ίδια ευχή, που περιέχει, κατά την γνώμη μας, το σύνολο των προσδοκιών όλων μας – γιατί η «ευτυχία» είναι έννοια τόσο σύνθετη και πολυσήμαντη όσο και η ίδια η ύπαρξή μας.
Όπως είπε κι ένας συνάδελφος στο γραφείο στις 8 το πρωί της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2012 «καλά μας μπήκε ο Χρόνος, μέχρι αυτή την ώρα δεν ανακοινώθηκε κανένα νέο μέτρο !!!». Ορθόν. Βεβαίως οι αυξήσεις στα α-τιμολόγια της ΔΕΗ είχαν ανακοινωθεί λήγοντος του 2011 (πώς λέμε «το λαχείο στον λήγοντα»…) και η τρύπα του ελλείμματος δεν έκλεινε με τίποτε, αλλά αυτά είναι παρελθόν.
Όπως παρελθόν είναι και το ταξίδι που κάναμε τα Χριστούγεννα. Ένα ταξίδι είναι πάντα μία μετάβαση σε μία άλλη πραγματικότητα, που γίνεται με την εσωτερική βεβαιότητα ότι η επιστροφή στην πραγματική πραγματικότητα θα είναι δύσκολη – ε! αυτό συνέβη αναποφεύκτως κι αυτή τη φορά. Και ζήσαμε εμείς καλά κι εσείς καλύτερα, κι ύστερα ήρθε ο Αη Βασίλης ο δικός μας, ο εκ Καισαρείας, και ευλόγησε την πίτα μας και πέτυχε και το φλουρί και όλοι είπαμε «ο Θεός βοηθός» και μόνο ο δωδεκάχρονος Ορέστης θυμήθηκε το ημερολόγιο των Μάγια που τελειώνει το 2012 και κάποιοι καταστροφολάγνοι εξ αυτού συμπεραίνουν ότι φέτος είναι που θα καταστραφεί ο Κόσμος κι εγώ του είπα να κοιτάξει ένα κινητό τηλέφωνο όπου το ημερολόγιο σταματάει στο 2100 και τι σημαίνει αυτό, ότι το 2100 θα καταστραφεί ο Κόσμος επειδή το λογισμικό του κινητού δεν χωράει περισσότερη πληροφορία; και το παιδί κατάλαβε την ανοησία με το ημερολόγιο των Μάγια, που ήταν ένας σοφός λαός χωρίς, βεβαίως, προφητικές-καταστροφολογικές ικανότητες.
Μένουμε, λοιπόν, με το «ο Θεός βοηθός» να ατενίζουμε το νυν και αεί ανεξιχνίαστο μέλλον με τις χιλιάδες απειλές, για τις οποίες μόνο οι Μάγια δεν ευθύνονται.
Από την άλλη μεριά, γεγονός είναι ότι αφ’ ενός το επελθόν έτος είναι δίσεκτον και αφ’ ετέρου το λεγόμενον «πρωτογενές πλεόνασμα» δεν φαίνεται εφικτόν, οπότε «κλάψ’ τα Χαράλαμπε!» και να δούμε πώς θα τα βγάλουμε πέρα, αδέρφια. Μαζί θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα ‘χουμε να λέμε.
Σας είχαμε γράψει ότι στις 27 Δεκεμβρίου θα γίνονταν η πολυαναμενόμενη δημοπράτηση του υπόλοιπου Περιφερειακού Δρόμου. Ε! τελικά δεν έγινε. Αναβλήθηκε για αργότερα, μόλις μάθουμε ημερομηνία θα σας την κοινοποιήσουμε – ξανά ελπίζουμε να πάνε όλα καλά…
Θα τα ξαναπούμε, λοιπόν. Άλλον ένα χρόνο, τον κατά σειρά 21ο, θα τον περάσουμε παρέα. Γεια-χαρά.
(δημοσιεύτηκε στην "Θεσσαλία" την Τετάρτη 04.01.2012 με το ποδηλατάκι ασπρόμαυρο και το ευχετήριο κειμενάκι κομένο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου