Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου για τρίτη χρονιά στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στην βραχονησίδα στην νότια πλευρά του Σωρού, μετά το Αγκίστρι, 1 Ιουλίου 2018



Την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, για τρίτη χρονιά, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου βρέθηκε στο εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου που είναι χτισμένο πάνω σε μια βραχονησίδα στην νότια πλευρά του Σωρού, μετά το Αγκίστρι..
Το εκκλησάκι αυτό, κατασκεύασμα των αρχών του 20ου αιώνα από ψαράδες, η Ένωσή μας το έχει «υιοθετήσει» με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας κ. Ιγνατίου και φροντίζει για την συντήρησή του. Τα δύο προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλές εργασίες συντήρησης  από τα «ειδικά» συνεργεία της Ένωσής μας με σοβατίσματα, ασπρίσματα, διαμόρφωση «σκάλας» για αποεπιβίβαση και πρόσβασης στους βράχους, αποψίλωση και άλλα. Φέτος σειρά είχε ένα καινούργιο κεραμοσκεπές καμπαναριό με την καμπάνα του και η γενική περίφραξη του χώρου, μαζί με μία ανανέωση των χρωμάτων (άσπρο και μπλε σκούρο, το ανέκαθεν χρώμα των ναυτοπροσκόπων) και των σημαιών – ελληνική, εκκλησιαστική και του 58ου Συστήματός μας.
Πολύτιμος βοηθός σε όλη αυτή την προσπάθεια ο φίλος Αχιλλέας Κυρίτσης, που με την βάρκα του διακίνησε τους δικούς μας «συντηρητές» και βοήθησε κι ο ίδιος πολύ στις εργασίες.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση του εγχειρήματος, που περιλάμβανε εκκλησιασμό στον Άγιο Στέφανο και στην συνέχεια μετάβαση με την εξάκωπη βάρκα του Συστήματός μας «Ιάσων», με Κυβερνήτη τον Αρχηγό Συστήματος Παναγιώτη Κόλλια, στο νησάκι. Φέτος ήταν μαζί μας και οι αδερφοί Παλαιοί Πρόσκοποι από το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ν.Ιωνίας που μας δώρισαν και μία παλαιωμένη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, την οποία αφήσαμε μαζί με τις άλλες εικόνες. Μαζί μας και ο εφημέριος του Ι.Ν.Αγίου Στεφάνου π. Δημήτριος Κοτρώτσιος, που διάβασε μια ευχή μέσα στο φρεσκοασβεστωμένο και πεντακάθαρο εκκλησάκι.
Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Ευχαριστούμε επίσης τον πατέρα Δημήτριο, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην επιτυχή διενέργεια των συντηρήσεων, και τους βαθμοφόρους του Συστήματός μας που διέθεσαν την βάρκα και συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια.
Να είμαστε γεροί, του χρόνου να το ξανακάνουμε.
Για την Ένωση Παλαιών Προσκόπων 58ου Σ.Ν/Π Βόλου
Ο Αρχηγός
Χαράλαμπος Σκυργιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου