Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

...δυο λόγια για τον Νίκο

Την Κυριακή το βράδυ στην Αθήνα έφυγε από την ζωή ο αδερφός μας Νίκος Αργυρόπουλος.
Την Τρίτη 18.12.2012 τον αποχαιρετήσαμε στον Ι.Ν.Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Βόλο μ' αυτά τα λόγια:

Ο Νίκος «έφυγε», μου είπε χθες Δευτέρα πρωί-πρωί στο τηλέφωνο ο Κώστας, κι εγώ άρχισα να στέλνω μηνύματα, ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά, για να μάθουν όλοι το θλιβερό άγγελμα.

Ο αδερφός μας ο Νίκος, ο ενωμοτάρχης των πιγκουίνων, ο τερματοφύλακας της ομάδας μας, ο βολεϋμπολίστας του Πανελληνίου, ο φανατικός φίλαθλος του Ολυμπιακού και της ιταλικής Μίλαν, ο διακεκριμένος δικηγόρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, ο Νίκος Αργυρόπουλος, δεν είναι πια μαζί μας.

Αυτός ο άνθρωπος με τα λίγα κιλά παραπάνω και την απίστευτη ενεργητικότητα στα νιάτα του, που τα διοχέτευσε όλα στον αθλητισμό, έμελλε νωρίς να χτυπηθεί απ’ την ανίατη ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας, να ταλαιπωρηθεί πολύ και να φύγει τελικά από κοντά μας στα 63 του χρόνια, στην Αθήνα.

Επιστρέφει σήμερα εδώ, στην πατρώα γη, που ποτέ δεν απαρνήθηκε, για να ταφεί, κι ας είναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Όλοι εμείς, τα «παιδιά» της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου κι ο Αρχηγός μας Νίκος Κεφαλάς σε αποχαιρετούμε, αδερφέ μας Νίκο. 

Κι εκεί, στους ουράνιους τόπους που θα τριγυρνάς στο εξής, να θυμάσαι πάντα στιγμές χαράς, μαζί μ’ εμάς, στον κύκλο της πυράς, να θυμάσαι πάντα πως είν’ ένας κρίκος γερός, δυνατός, που μας ενώνει για πάντα.

Εμείς, Νίκο, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου