Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

κυκλο-φ-οριακα 692 14.12.2011

Χριστουγεννιάτικη κάρτα ΔΕΚΑΜΜ 2001

Νομοτελειακά οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα. Ανάψανε και μερικά φωτάκια, στολίστηκαν οι βιτρίνες, στο φουλ οι διαφημίσεις «τζάμπα» χριστουγεννιάτικων δώρων στην τηλεόραση – όλοι κάτι θέλουν, και καλά, να μας χαρίσουν… - το καταναλωτικό πνεύμα των Χριστουγέννων αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα στις μακροπρόθεσμες μνημονιακές υπερ-αντιξοότητες. Βεβαίως τα δίκια τους έχουν και οι έμποροι, κι αυτοί αγωνίζονται να επιβιώσουν, η αλυσίδα της «πραγματικής οικονομίας» είναι σπασμένη και οι «οικονομικοί αναλυτές» (έχει γεμίσει ο τόπος μας από τέτοιους, τελευταία…) μας έχουν πήξει στη μπουρδολογία που δεν οδηγεί πουθενά. Ήρθε καπάκι και η «πρόταση» Μερκοζί, την οποία απεδέχθησαν, λέει, οι 26 και έμεινε για μία ακόμη φορά μόνη η Αγγλία να διαφωνεί, για τους δικούς της, καθαρά οικονομικούς λόγους, βεβαίως, αλλά εν πάση περιπτώσει διαφωνεί – οι δικοί μας γιατί και σε τι συμφώνησαν; Έχει καταλάβει κανείς, να το εξηγήσει και σ’ εμένα;
Αντιστοίχως, με την φοβερή και τρομερή εργασιακή εφεδρεία του Νόμου που δημοσιεύτηκε στις 27.10 και έπρεπε να έχει εφαρμοστεί στις 27.11.2011 κατάλαβε κανείς τι έχει γίνει ακριβώς; Εγώ κάπου διάβασα ότι από το φανταστικό νούμερο των 20.000 κατέληξε σε περίπου 4.500 διαπιστωτικές πράξεις και άλλες τόσες προσφυγές κατά του Νόμου, του Νόμου που, όπως όλοι το τελευταίο διάστημα, έχει συνταχθεί υπό το καθεστώς πανικού, κατά πώς βεβαιώνουν όλοι οι δικηγόροι και λοιποί νομομαθείς.

Καλά Χριστούγεννα να κάνουμε, λοιπόν, τα κυκλο-φ-οριακά θα απουσιάσουν τις δύο επόμενες Τετάρτες, θα τα ξαναπούμε το 2012.
Στο μεταξύ, επισημοποιήθηκε το ναυάγιο του parking Φιλελλήνων-Δημητριάδος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έκπτωτος ο εργολάβος, αρχίζει τώρα μία χρονοβόρα διαδικασία πολύπλοκων οικονομικών υπολογισμών που αφορούν το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα κι ώσπου να ολοκληρωθεί δεν κουνιέται φύλλο στο οικόπεδο. Σε απλά ελληνικά, δυστυχώς «την πατήσαμε» και σ’ αυτό το έργο, που άρχισε να κατασκευάζεται τον Ιούνιο του 2006, λίγο πριν παραδώσει την σκυτάλη της Πόλης η προ-προηγούμενη στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Και δεν είναι το μόνο έργο, όπως καλά γνωρίζουμε όλοι. Ακόμη σέρνεται το Μουσείο της Πόλης, δεν ξέρουμε αν ολοκληρώθηκε ένας καημός με τον ΧΥΤΑ, κάτι δεν πάει καλά με το τρίτο στάδιο του βιολογικού καθαρισμού, βάλε και τις τέσσερις εταιρείες που εγκατέλειψαν ημιτελή τον Περιφερειακό, θαύμα. Κάτι σαν αρνητικό κάρμα μου κάνει όλο αυτό (είπα «κάρμα» και θυμήθηκα, έχετε προσέξει πόσο έχουν αυξηθεί τελευταία οι διαφημίσεις στην τηλεόραση των παντός είδους μέντιουμ; έχετε σκεφτεί πόσο χρήμα επενδύεται καθημερινά από το υστέρημα των συν-ελλήνων σε τσαρλατάνικες «κρυσταλλομαντείες» «ταρό» και παρόμοιες αηδίες, προκειμένου, μέσα στην πλήρη ανασφάλεια που ζουν, να «γνωρίσουν το μέλλον»; - το σαρδόνιο χαμόγελο των «αρμοδίων» κυρίων και κυριών πείθει απολύτως ότι μια χαρούλα πάει το μαγαζάκι…). Και για να επανέλθουμε στα …φυσικά, φυσικό είναι σε περιόδους οικονομικής κρίσης να περνούν και οι κατασκευαστικές εταιρείες κρίση (η αλυσίδα που λέγαμε…), απλά εδώ μας πέσανε λίγο πολλές οι συμπτώσεις.
Διαβάζω στον Τύπο αιφνιδίως «Αγωγές του Δήμου Βόλου στον ΟΣΕ για τις αφύλακτες διαβάσεις», όπα! λέω, να ένα σοβαρό θέμα: οι αφύλακτες διαβάσεις του τρένου, κίνδυνος-θάνατος! Αλλά φευ! δεν πρόκειται περί αυτού. Πρόκειται απλώς για τις ισόπεδες εντός πόλεως διαβάσεις, προφανώς στην οδό Παπαδιαμάντη με Λαμπράκη (που χρησιμοποιείται σπανίως) και στην οδό Μπότσαρη με Βυζαντίου (που είναι πλήρως φυλασσόμενη) όπου απουσιάζουν τα ειδικά ελαστικά αντικραδασμικά παρεμβάσματα μεταξύ των γραμμών, για να μην κοπανάνε τα αυτοκίνητα. Δε λέω, είναι κι αυτό το θέμα σοβαρούτσικο, αλλά με τις αφύλακτες διαβάσεις …καμία σχέση. Δίπλα διαβάζω «Ανατροπές στην κυκλοφορία λόγω ποδηλατοδρόμων», τι έγινε πάλι; λέω. Μελετώ το ανυπόγραφο άρθρο, αναφέρεται στην προς εκτέλεση αναθεωρημένη μελέτη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στις Αλυκές και ορισμένων σημείων στα Παλαιά και την διασύνδεση των δύο σημείων με ποδηλατόδρομο, έργο που περιμένουμε μέρα με τη μέρα να ξεκινήσει. Ανατροπές στην κυκλοφορία όχι, δεν βλέπω – η λέξη «ανατροπή» είναι «βαριά» λέξη, σημαίνει συγκεκριμένα πράγματα, έγινε κι αυτή «παιχνίδι στα χέρια των παιδιών», που λέει κι ο Διονύσης.
Ζούμε (εκτός των άλλων όλων…) στην εποχή του άκρατου και άκριτου εντυπωσιασμού. Φεύγω.
Τελευταίος χαιρετισμός για τον Βαγγέλη Μιχαλόπουλο, έναν καλό επιχειρηματία και άνθρωπο και εξαίρετο «ερασιτέχνη» πιανίστα, σημαιοφόρο του 2ου Γυμνασίου Αρρένων και μέλος, στις καλές εποχές, της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που τελείως ξαφνικά υποχρεώθηκε από την επάρατη να εγκαταλείψει τα εγκόσμια. Θερμά συλλυπητήρια στην Κατερίνα, την Σόνια, τον Κώστα και στους λοιπούς συγγενείς.
       Να περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε. Το παρακείμενο χριστουγεννιάτικο δεντράκι το στέλναμε ως ευχετήρια κάρτα στους φίλους και συνεργάτες του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Ανατολικής Μεσογείου για τις Μεταφορές (ΔΕΚΑΜΜ), επίσης στις καλές εποχές. Γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην "Θεσσαλία" την Τετάρτη 14.12.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου