Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

28 Οκτωβρίου 2011, η παρέλαση που δεν έγινε

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Βόλου, η παρέλαση δεν έγινε. Σωστότερα, ξεκίνησε, παρέλασαν τα Δημοτικά Σχολεία και εκεί τελείωσε.
Ομάδες αγανακτισμένων πολιτών και οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου γιουχάϊζαν απ' την αρχή τους "επισήμους", όπου την πρωτοκαθεδρία είχε η κυρία Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοικητής, πρώτη απεχώρησε η Φιλαρμονική, ύστερα έπεσαν μερικές κροτίδες, ύστερα έκαναν εμφάνιση τα ματ, τα οποία επίσης απεχώρησαν μαζί με τους "επισήμους" υπό τις ιαχές σύμπαντος του συγκεντρωμένου πλήθους, και στη συνέχεια τα παιδιά του Ολυμπιακού "μπουκάρησαν" και κατέλαβαν ειρηνικά την εξέδρα, πετώντας κάτω τις καρέκλες και αποκαθηλώνοντας - αλλά μη καταστρέφοντας - τις ελληνικές σημαίες.
Τέλος.
Σε ολόκληρη τη χώρα πολλές παρελάσεις διακόπηκαν κάτω από τις διαμαρτυρίες των "απλών" πολιτών για την κυβερνητική πολιτική του μνημονιακού μεσοπρόθεσμου κουρέματος και τους εκπροσώπους της.
Και καλώς έγινε. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να τιμηθούν οι νεκροί του '40, που πολέμησαν για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, Αρχές και Αξίες που το '11 συλλήβδην καταρακώνονται.
Στον Βόλο κατακτήσαμε μία ακόμη "πρωτιά": η διαμαρτυρία ήταν, κυρίως, για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου