Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

κυκλο-φ-οριακα 680 09.09.2011

Καλή σας μέρα. Κι όσο κρατάει ο καλός καιρός ας παραμένει καλή και η διάθεσή σας, μας, όλων, ας συνεχίζονται και τα θαλασσινά μπάνια, γενικά ας μη μας πιάνει ακόμη η τακτική φθινοπωριάτικη μελαγχολία.
Βέβαια, ιδιαίτερα φέτος, η μελαγχολία αυτή αναμένεται… λίγο βαρύτερη, αλλά ας παραμένουμε όσο γίνεται αισιόδοξοι παρά «το μαχαίρι στο λαιμό» του χθεσινού (Πέμπτη) πρωτοσέλιδου της εφημερίδας μας. Κι από δίπλα ο Υπουργός Κύριος Λοβέρδος με βαρυσήμαντη δήλωση επί λέξει «Ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια Έλληνες», που σε πρώτη δική μας ανάγνωση σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι Έλληνες. Σε δεύτερη ανάγνωση σημαίνει ότι όλα τα κακά αυτού του τόπου οφείλονται στη δημόσια διοίκηση ενώ στον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο, προφανώς, εντάσσονται τα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων οφείλονται όλα τα καλά – εκτός, ίσως, λέω, από την κακούργα τη φοροεισφοροδιαφυγή, την οποία ο καλός Κύριος Υπουργός, μαζί με τον ευτραφή συνάδελφό του και τ’ άλλα παιδιά, όλο την κυνηγούν κι όλο δεν την βρίσκουν για να την συλλάβουν, κάτι σαν τον κ. Ψωμιάδη, που παραμένει επί δεκαετίες ασύλληπτος. Ψωμιάδης και Φοροεισφοροδιαφυγή ένα και το αυτό.
Κι όσο συνεχίζονται τέτοιου είδους δηλώσεις να είστε βέβαιοι ότι όλο και χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα στην όμορφη χώρα μας. Στον όμορφο Βόλο μας αντιστοίχως, ας μην έχουμε αυταπάτες.
Προκηρύχθηκε ανοικτός διεθνής μειοδοτικός διαγωνισμός για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον μεγάλο Δήμο Βόλου. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου τύπου διαγωνισμός και με πραγματικό ενδιαφέρον περιμένω να δω το αποτέλεσμα. 421.906,90 € είναι ο προϋπολογισμός και δεν συμπεριλαμβάνει την μεταφορά των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, περίπου 450 σε αριθμό, που διαμένουν σε όλα σχεδόν τα Δημοτικά Διαμερίσματα της Μεγάλης μας Πόλης. Το γιατί και το πώς το ξέρουν οι νόμοι, οι προφήτες, αυτοί που τους ερμηνεύουν ή τους εφαρμόζουν και πρώτοι αυτοί που διαθέτουν τα χυδαϊστί ονομαζόμενα «μπικικίνια». Ενώνουμε κι εμείς την φωνή της στήλης μ’ αυτή της Διεύθυνσης, του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και, ΚΥΡΙΩΣ, των Παιδιών του Μουσικού Σχολείου Βόλου και ζητούμε από την Δημοτική μας Αρχή να δώσει άμεσα λύση για δωρεάν μεταφορά των Μαθητών.
Σημαντικές κυκλοφοριακές αλλαγές συνολικά στην λειτουργία των κόμβων Λαρίσης-Αθηνών, Λαρίσης-Νεαπόλεως και Αθηνών-Σέκερη, σε διαδρομές και φανάρια, έχουν ήδη συντελεστεί. Αναγκαίες λόγω της κατασκευής μεγάλων αντιπλημμυρικών αγωγών κάτω από τους παρόχθιους δρόμους του Κραυσίδωνα – ένα έργο που πιστεύεται ότι θα σώσει την πόλη στις περιπτώσεις πλημμυρικών βροχοπτώσεων. Οι αλλαγές δεν θα διαρκέσουν πολύ κι εμείς έχουμε πει πολλές φορές ότι κάθε έργο που επηρεάζει τις καθημερινές κυκλοφοριακές μας συνήθειες είναι λογικό να προκαλεί πρόσθετη αναστάτωση και ανησυχία. Ψυχραιμία χρειάζεται όταν δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Ζούμε στον Βόλο, οι χρόνοι των διαδρομών είναι μικροί, οι περιπορείες είναι ελάχιστες σε μήκος, οι κορύνες στην οδό Λαμπράκη (οι οποίες, σημειωτέον, αποκαταστάθηκαν πλήρως) επιτρέπουν ανεμπόδιστη ροή, ε! όλα καλά θα πάνε. Πανικός δεν χρειάζεται.
Ομοίως σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα γίνονται αυτή την περίοδο και στον Ξηριά – «ωρίμασαν» επιτέλους έργα που είχαν προγραμματιστεί εδώ και πολλά χρόνια, πάντα έτσι γίνεται, όσοι ξέρουν λένε ότι τα δημόσια έργα στην Ελλάδα χρειάζονται δέκα με δεκαπέντε χρόνια μέχρι να φτάσουν σε φάση κατασκευής. Κι ύστερα παρακαλάμε να μην σταματήσουν, γιατί άμα σταματήσουν «ζήτω που καήκαμε», βλέπε Περιφερειακός. Ή βλέπε parking στο Τετράγωνο, όπου καμία απολύτως πληροφορία δεν έχουμε περί του πώς και πότε και, κυρίως, αν θα ολοκληρωθεί το έργο.
Τώρα που «ξαναμαζευόμαστε» όλοι οι καλοί οδηγοί στην πόλη μετά τις καλοκαιρινές αποδράσεις μας, καιρός είναι ν’ αρχίσουμε να ξανασκεφτόμαστε το παράνομο παρκάρισμα. Που δε μας έλειψε, βέβαια, και όλο το καλοκαίρι, είχαμε ιδιαίτερα πολλούς παραπλεύρως εικονιζόμενους φέτος στον παραλιακό οικισμό μας και σε όλους τους άλλους. Οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την απουσία αστυνομίας – τι να προλάβει ένα Τμήμα Μηλεών σε ένα ολόκληρο Πήλιο… - τα έκαναν όλα «μπάχαλο». Ακριβώς όπως λέει το αυτοκόλλητο, «παρκάρω όπου γουστάρω»! Άρχοντες.
Το οποίο αυτοκόλλητο προέκυψε εδώ και κάμποσα χρόνια απλά από μία πρωτοβουλία πολιτών στη Θεσσαλονίκη, που αγανάκτησαν κυρίως από το παρκάρισμα πάνω στα πεζοδρόμια, το οποίο παρεμποδίζει αγρίως τους πεζούς και τα λοιπά εμποδιζόμενα και με αναπηρίες άτομα.
Εδώ και κάμποσα, επίσης, χρόνια το συναντάμε, το αυτοκόλλητο, και στην πόλη μας. Το πρόβλημα δεν καταφέραμε να λύσουμε ακόμη συνολικά, κι ας είναι τόσο απλή η λύση του. Θα τα ξαναπούμε συντόμως.
Να περνάτε όσο γίνεται καλύτερα. Γεια σας.
(δημοσιεύτηκε Παρασκευή 09.09.2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου