Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Ο Βόλος τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη



Ο Βόλος τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη.
Με μια συναυλία-αφιέρωμα, η Βολιώτικη Χορωδία, η Χορωδία Εκπαιδευτικών Νομού Μαγνησίας και πολλοί εκλεκτοί Βολιώτες καλλιτέχνες διατρανώνουμε την ευγνωμοσύνη μας απέναντι στον μεγάλο Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη γι’ αυτή την τεράστια πολιτιστική παρακαταθήκη που αξιωθήκαμε: την μελοποιημένη ποίηση, την μουσική που, σε συνδυασμό με τον λόγο των ποιητών, έχει αναθρέψει ως τώρα τέσσερεις γενιές Ελλήνων και συνεχίζει.
Ερμηνεύοντας τα διαχρονικά τραγούδια του Μίκη, από την Όμορφη Πόλη των «Λιποτακτών» ως τον Νοητό Ήλιο της Δικαιοσύνης του «Άξιον Εστί», από την Μαργαρίτα την Μαγιοπούλα ως την Δραπετσώνα κι από εκεί στις Καμπάνες της «Ρωμιοσύνης», αισθανόμαστε να δονείται μέσα μας ατόφια κι ανέγγιχτη η χορδή της ελληνικότητας του είναι μας.
Κι αυτή τη δόνηση επιθυμούμε να την μεταδώσουμε στο κοινό του Βόλου και της περιοχής μας.
Για να γιορτάσουμε όλοι μαζί μια «Νύχτα Μαγικιά», μια νύχτα αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, μια νύχτα που θα μας μείνει αξέχαστη, μια βραδιά που θα την τιμούμε και θα μας τιμά.
Την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 9:30 μμ., σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με ενιαία φιλική τιμή εισόδου 7 €.
Επί σκηνής, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μαέστρου Στάσας Τζάλλα, συμπράττουν:
η Χορωδία Εκπαιδευτικών Ν.Μαγνησίας και η Βολιώτικη Χορωδία, που συμπληρώνει φέτος 80 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πόλη μας
ο Νίκος Παρθένης και η Γιώτα Τσιρώνη στο τραγούδι
η Κασσιανή Αμυγδαλίτση στα πλήκτρα & στην διεύθυνση της ορχήστρας
ο Γιάννης Πολίτης και ο Δημήτρης Τρουμπουζάς στα δύο μπουζούκια
ο Άγγελος Τσιριγωτάκης στα κρουστά
η Νάνσυ Χατζή στο κοντραμπάσο
και το Παιδικό Τμήμα της Βολιώτικης Χορωδίας
Κάρτες εισόδου στην τιμή των 7 € διατίθενται από τα μέλη των δύο Χορωδιών και στα καταστήματα: Βιβλιοπωλείο "Ζυγός" Ερμού 209, Καφέ-Μπαρ "4 Εποχές", Σπυρίδη & Τάκη Οικονομάκη, “Fino Σπίτι”, Ερμού 161 & Κ.Καρτάλη, “Κεχαΐδης” Μουσικός Οίκος, 28ης Οκτωβρίου 118Α.

1 σχόλιο: