Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Το Νοσοκομείο και το parking Ογλ-28ης Οκτωβρίου



Τον τελευταίο καιρό ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου βάλλει αδιακρίτως κατά πάντων των παντοιοτρόπως εργαζομένων στο Ίδρυμα και σε κάθε ευκαιρία επαίρεται για το θετικό οικονομικό αποτέλεσμα που κατάφερε ο ίδιος να επιτύχει – κατά την φτωχή αντίληψή μου σε βάρος των παροχών υγείας που οφείλει το Νοσοκομείο προς όλους τους πάσχοντες.

Ταυτόχρονα, εδώ και τρία περίπου χρόνια, παραμένει περιφραγμένο και κλειστό το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου στην διασταύρωση των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ογλ, όπου επί χρόνια λειτουργούσε υπαίθριο parking για 40 αυτοκίνητα με μηνιαία μίσθωση. Το λειτουργούσε ένας τοπικός επιχειρηματίας, ο οποίος το νοίκιαζε από το Νοσοκομείο. Από όσα ξέρω, κάποια στιγμή επιχειρηματίας και Νοσοκομείο (με Διοικήτρια τότε την κα. Καρά, αν δεν κάνω λάθος) διαφώνησαν για το ύψος του ενοικίου, ο επιχειρηματίας αποχώρησε και το Νοσοκομείο σφράγισε τον χώρο.

Έναν χώρο πολύ χρήσιμο για την κυκλοφοριακή λειτουργία του Κέντρου της πόλης που δεν διαθέτει επαρκείς χώρους στάθμευσης για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων. Τα 40 αυτοκίνητα που στάθμευαν εκεί, έλειπαν από τους δρόμους και η πόλη είχε όφελος. Ανάλογο όφελος είχε και ο επιχειρηματίας αλλά και το ίδιο το Νοσοκομείο, που εισέπραττε το όποιο ενοίκιο.

Σήμερα, που, εν πάση περιπτώσει τόσος λόγος γίνεται περί της δημόσιας περιουσίας, γιατί το Νοσοκομείο και ο λαλίστατος κ. Διοικητής του δεν προχωρούν στην εκ νέου εκμίσθωση του οικοπέδου, ώστε να ξαναλειτουργήσει το parking, να έχει έσοδο το Ίδρυμα, να λειτουργήσει μία επιχείρηση και να ωφεληθεί η κυκλοφοριακή οργάνωση της πόλης;

Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας δεν είναι ο στόχος; Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος…

(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη «Θεσσαλία» την Πέμπτη 11.10.2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου