Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Σ.Ν/Π Βόλου στην Νέα Αγχίαλο



Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου διοργάνωσε ακόμη μία ωραία εξόρμηση την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στην Νέα Αγχίαλο.

Η ημέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου, όπου κάναμε και αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών της Ένωσης και των οικογενειών τους. Με την λήξη της Θείας Λειτουργίας ο ιερέας και οι επίτροποι του ναού μας κέρασαν καφεδάκι και κουλουράκι στην παρακείμενη αίθουσα, που είναι πολύ όμορφα διαμορφωμένη και μπράβο σ’ όσους την έφτιαξαν και σ’ όσους την διατηρούν σ’ αυτή την άριστη κατάσταση.

Στην συνέχεια συναντήσαμε τον Αρχαιολόγο κ. Πασχάλη Σταντζούρη, που μαζί με τρεις άλλους υπαλλήλους της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων μας περίμενε στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου των Φθιωτίδων Θηβών. Μας περιέγραψε την διαχρονικότητα του οικισμού από την αρχαία Πύρασσο μέχρι τον 9ο μ.Χ. αιώνα όπου χρονολογούνται οι εννέα (9) ναοί ρυθμού βασιλικής που έχουν μέχρι τώρα ανασκαφεί, τα λοιπά κτίσματα, τα κοιμητήρια, το σύστημα ύδρευσης και αποχέτευσης, και μας ξενάγησε σε όλον τον χώρο, όπου δεσπόζει η Βασιλική του Αγίου Δημητρίου. Θέλουμε και από αυτή τη θέση να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον κ. Σταντζούρη και ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά μας προς την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για το σπουδαίο έργο της ανάδειξης των παλαιοχριστιανικών μνημείων της περιοχής μας. Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι από το 1980 είναι απαλλοτριωμένα τα παλαιά κτήρια του οινοποιητικού συνεταιρισμού, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο με σκοπό να κατασκευαστεί εκεί Μουσείο για τα πάμπολλα ευρήματα των ανασκαφών – ελπίζουμε κάποτε να το δούμε υλοποιημένο.

Η ωραία ημέρα έκλεισε παρά θιν’ αλός, με ένα δροσερό θαλασσινό αεράκι και πολλά νόστιμα εδέσματα. Μία ημέρα με ικανοποιημένη και την ψυχή και το πνεύμα και το σώμα μας.

(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη «Θεσσαλία» την Πέμπτη 11.10.2012)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου