Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

κυκλο-φ-οριακα 940, 30 Αυγούστου 2018



Η πανσέληνος του Αυγούστου, η πιο μεγάλη, η πιο παρατεταμένη πανσέληνος του έτους – «φέτος ήταν ακόμη πιο μεγάλη» δήλωσε Αθηναίος πολίτης σε προστρέξαντα τηλεοπτικό μικροφωνοφορέα, χωρίς, βεβαίως, να εξηγήσει το «γιατί». Ίσως να το ένιωσε, σκέφτηκα εγώ, επειδή βγήκαμε από τα μνημόνια, τι άλλο να σκεφτώ;
Πολύ κοντά, πλέον, στο τέλος του καλοκαιριού, καλημέρα και πάλι συμπολίτες. Τα κυκλο-φ-οριακα δημοσιεύονται σήμερα στην «Θεσσαλία» (φύλλο αρ. 36.602) για εννεακοσιοστή τεσσαρακοστή φορά.
Οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ ανακοινώθηκαν και φέτος, όλα καλά, συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν τον στόχο τους, ο στόχος είναι που μετράει. Αυτό, πάλι, με τα ΤΕΙ, τα οποία θα ενσωματωθούν εντός του επομένου έτους στα Πανεπιστήμια, εγώ δεν το έχω καταλάβει καθόλου, και να με συμπαθάτε. Τι θα γίνει δηλαδή, γινόμαστε όλοι οι απόφοιτοι ένα σόι; Αναβαθμίζουμε τα ΤΕΙ ή υποβαθμίζουμε τα Πανεπιστήμια; Και μη μου πείτε αηδίες τύπου «ελιτισμός», «συντεχνιασμός» και τα παρόμοια. Γιατί εξ ορισμού άλλη είναι η αποστολή των Πανεπιστημίων και άλλη των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Ύστερα μας πλάκωσαν οι ντιρεκτίβες της αξιαγάπητης Ευρωπαϊκής μας Ένωσης, για την ακρίβεια η λεγόμενη «ανωτατοποίηση των ΤΕΙ» (όχι, αυτό δεν είναι έργο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μη βιαστείτε να ζητήσετε παραίτηση Τσίπρα…) κι από τότε παράγουμε συνεχώς και πανταχόθεν της ελληνικής γης ανωτάτους αποφοίτους που δεν ξέρουν τι κάνουν. Ύστερα ήρθε και η κρίση και αρχίσαμε να κλαίμε για την διαρροή ελληνικών εγκεφάλων εις την αλλοδαπήν.
Και οπωσδήποτε η φιλτάτη Ευρωπαϊκή μας Ένωση εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει πλήρως τα ελληνικά διπλώματα και πτυχία και οι φίλοι μας οι Άγγλοι εξακολουθούν να θησαυρίζουν μέσα από την (βαριά, μιας και άλλη δεν έχουν, εδώ και χρόνια…) βιομηχανία των μάστερ. Όλα καλά.
Μετωπική σύγκρουση οχημάτων στον παραλιακό δρόμο έξω από την Παιδόπολη, μετωπική σύγκρουση αντιλήψεων και ανθρώπων μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Σμπαράλια τα οχήματα, σμπαράλια και η εικόνα της πόλης, που για μία ακόμη φορά ταξίδεψε στα ελληνικά κανάλια και στον κόσμο όλον με ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ μέσα στο Δημαρχείο. Νομίζω ότι αυτό συνέβη για πρώτη φορά, και ίσως η αστυνομία η ίδια να μπορεί να το επιβεβαιώσει. Μία φορά, θυμάμαι, μία και μοναδική, στην «ιστορική» εκείνη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κορίνες, το 2008, με πολύ οξυμένα τα πνεύματα, εμφανίστηκαν εν αγνοία μας 2-3 αστυνόμοι με πολιτικά ανάμεσα στο διαμαρτυρόμενο κοινό, με σκοπό να μας προστατέψουν από πιθανή χειροδικία. Διαμαρτυρηθήκαμε σύσσωμοι, συν- και αντι-πολίτευση και οι αστυνόμοι αποχώρησαν πριν την έναρξη της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε με πολύ έντονες, λεκτικές και μόνο, αντιπαραθέσεις και με κατάθεση όλων των απόψεων όλων των διαμαρτυρομένων. Τότε ήταν σε όλους μας αδιανόητο να υπάρχει αστυνομία μέσα στο Δημαρχείο, τον Ναό της Τοπικής Δημοκρατίας. Τώρα; Και μπράβοι και αστυνομία με πλήρη εξάρτηση μάχης – o tempora o mores!
Προς δημοπράτηση, διαβάζω, από την Περιφέρεια αυτή τη φορά, ένας ακόμη κυκλικός κόμβος, εκεί που σήμερα υπάρχει ένας ισόπεδος κόμβος τύπου Τ, στην συνάντηση του Περιφερειακού Δρόμου με την παραλιακή Εθνική Οδό αρ. 34. Ο υπάρχων κόμβος δόθηκε στην κυκλοφορία στις 22 Δεκεμβρίου 2014, μαζί με την σήραγγα στην Γορίτσα και το πανηγυρίσαμε δεόντως, δεν έχει συμπληρώσει ούτε τέσσερα χρόνια ζωής, και βέβαια, όπως ήταν το πρέπον, τόσο ο μελετητής του όσο και ο κατασκευαστής του πληρώθηκαν κανονικά. Τώρα θα δαπανηθούν καινούργια περίπου 400 χιλιάρικα για να μετατραπεί σε κυκλικό, φαΐ δεν έχουμε-ραπανάκια για την όρεξη. Βεβαίως κι αυτό θα το πανηγυρίσουμε δεόντως, διότι αν ψάξεις για ευθύνες θα χαθείς μέσα στις αρμοδιότητες και στα διάφορα, συχνά αντικρουόμενα, ΦΕΚ. Οπότε ένας πανηγυρισμός παραπάνω ποτέ δεν βλάπτει…
Να είστε καλά, γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη εφημερίδα ¨Θεσσαλία" την Πέμπτη 30.08.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου