Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

κυκλο-φ-οριακα 938. 10 Αυγούστου 2018



Καλημέρα και πάλι συμπολίτες, όπου σας βρίσκουμε. Εμείς ακόμη, σε «πλήρεις» διακοπές δεν βρισκόμαστε. Πάμε-ερχόμαστε, κάνουμε δυο-τρεις βουτιές Μαΐστρου επιτρέποντος, πίσω στην πόλη και φτου! κι απ’ την αρχή – δεν είναι κι άσχημα το καλοκαίρι στον Βόλο. Έχει και εκδηλώσεις σωρό, μπορεί και να μην τις προλαβαίνει κανείς.
Δύο από αυτές ήταν αφιερωμένες στον γιο Τζόρτζιο και στον πατέρα Εβαρίστο Ντε Κίρικο, δυο καλλιτέχνες, ο ένας της Ζωγραφικής, ο άλλος της Τεχνολογίας. Εξαιρετική η εκδήλωση του Κοινού των Μαγνήτων στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο για τον πρώτο (εξ ου και ο πίνακάς του «Οι Αρχαιολόγοι») εξαιρετική και η έκθεση τεκμηρίων, που θα διαρκέσει ως τις 10 Οκτωβρίου, για τους Θεσσαλικούς Σιδηροδρόμους και το Τραινάκι του Πηλίου, δημιούργημα του δεύτερου, από την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με τα στελέχη του ΟΣΕ στον Βόλο (Κεντρικός Σταθμάρχης Γιώργος Αποστολέρης) στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο Ντε Κίρικο. Περί πατρός και υιού «κικιρίκου», λοιπόν, πολλά και πολύ ενδιαφέροντα σε δυο ωραίες βραδιές (το «κικιρίκου» το δανειστήκαμε από το άρθρο του Πάνου Σκοτινιώτη «Η «ψαρόβαρκα» και ο «κικιρίκου», η Αργώ και ο Ντε Κίρικο» https://pskotiniotis.blogspot.com/2018/08/blog-post_5.html).
Τετάρτη-Πέμπτη πέρασε μια βόλτα από την Θεσσαλία ο Υπουργός Παιδείας για συναντήσεις σχετικά με την νέα δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στα Τρίκαλα συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση στο Δημαρχείο. Στην Λάρισα συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Στον Βόλο συναντήθηκε μόνο με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου. Άραγε γνωρίζει ο σημερινός Δήμαρχος του Βόλου τι αγώνες έκαναν οι προηγούμενοι από αυτόν Δήμαρχοι (ναι, ναι! υπήρξαν και τέτοιοι, αυτοί από το σάπιο πολιτικό σύστημα …) για να βρει αυτός ένα Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την έδρα του στον Βόλο; Κι αν δεν γνωρίζει αυτοπροσώπως – λογικό καθότι δεν ήταν εδώ εκείνα τα χρόνια – δεν υπάρχει κανείς κοντά του, κανείς Βολιώτης, να τον ενημερώσει;
Ύστερα ήρθε και η ΕΡΓΗΛ και πήρε 1,4 εκ. € από τις καταθέσεις της ΔΕΥΑΜΒ στην Τράπεζα Πειραιώς. Και να!, λοιπόν, αποκαλύφθηκε ένας νέος εχθρός της πόλης μας – έχω χάσει το μέτρημα πλέον – η Τράπεζα, την συνεργασία μας με την οποία καλούμαστε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου μας, να επανεξετάσουμε. Κακούργα κενωνία!
Υπογράφηκε στις 02.08.2018 σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο Βόλου και την εταιρεία ΑΡΧΙΤΕΧ Α.Τ.Ε. από την Θεσσαλονίκη για την αποπεράτωση του parking Φιλελλήνων-Δημητριάδος – θυμίζω, 6 υπέργειοι και 7 υπόγειοι (=ενδοθαλάσσιοι) όροφοι – με προϋπολογισμό έργου 10.400.000 €, έκπτωση 59,79% (!!), συνολική αμοιβή (με ΦΠΑ) 4.182.297,23 € και χρόνο παράδοσης 12 μήνες. Θα το παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα, γιατί έκπτωση 60% σε τέτοιο έργο δεν μας ακούγεται καθόλου καλά. Και ας μην ξεχνάμε ότι και ό άλλος καλός εργολάβος, αυτός που κάνει τον δρόμο Βόλου-Βελεστίνου εκεί στο ΠΕΒ, 60% έκπτωση έδωσε κι αυτός και τώρα αδυνατεί να τελειώσει το έργο και διαμαρτύρεται ακόμη και ο κ. Περιφερειάρχης, ο οποίος αυτοπροσώπως υπέγραψε την σύμβαση.
Αχ! Καλοκαιράκι κι εγώ μέσα στη γκρίνια… Διακοπές φαίνεται ότι μου χρειάζονται, χαλάρωση στα νερά του Αιγαίου. Αλλά κι εκεί, μη νομίζετε, υπάρχουν – δόξα τω Θεώ, δεν μας λείπουν – ένα σωρό ζητήματα και ζητηματάκια όπου ο καθένας προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί υπέρ του και εναντίον των υπολοίπων όλων. Θα τα πούμε εν είδει «τοπικού ρεπορτάζ».
«Αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση λόγω επισκεπτών» διαβάζω ότι υπάρχει στις αρτηρίες της πόλης, εγώ, σας το ‘χω ξαναπεί, τις αποφεύγω συστηματικά, πλέον. Αυξήθηκε και ο φόρτος στον δρόμο Βόλου-Μικροθηβών, μέσα απ’ την Αγχίαλο, ποιος νοιάζεται; Θα αναφερθούμε διεξοδικά σ’ αυτή την ανώμαλη κατάσταση. Κυκλικό κόμβο ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα στα Αστέρια, θα προσπαθήσω να δω τη μελέτη.
Καλές βουτιές, γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Παρασκευή 10.08.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου