Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Μεταφυτεύσεις ...

οι μεταφυτεμένοι φοίνικες, 5 χρόνια μετα


Διαβάζω ότι, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης καταστροφής της οδού Καραμπατζάκη, ο Δήμος Βόλου σκοπεύει να μεταφυτεύσει 15 δέντρα.
Και ήρθε στον νου μου η άλλη «ιστορική» μεταφύτευση, από το οικόπεδο Φιλελλήνων-Δημητριάδος, όπου έκτοτε εκκρεμεί η κατασκευή υπόγειου (υποθαλάσσιου, για την ακρίβεια…) parking, στο πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου. Πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2006, μεταφυτεύτηκαν με τα χίλια ζόρια τρεις (3) θαυμάσιοι φοίνικες, κόστισε στον Δήμο περισσότερα από 10.000 €, και κατέληξε όπως στην φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε και σχολιάστηκε αναλόγως στα κυκλο-φ-οριακα 675, στις 08.07.2011: «Σταμάτησε – οριστικά, άραγε; - και η κατασκευή του parking στο πάλαι ποτέ «Τετράγωνο», Φιλελλήνων και Δημητριάδος. Επί του παρόντος έχουμε ένα έρημο εργοτάξιο με λαμαρινούλες γύρω-γύρω και τρεις νεκρούς φοίνικες, που μεταφυτεύτηκαν με τυμπανοκρουσίες στις 15 Ιουλίου 2006 στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου με σκοπό, έλεγε ο τότε αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Τέλης Δουλόπουλος, να ξαναμεταφυτευτούν στο «Τετράγωνο» όταν θα ‘λα είχε τελειώσει η κατασκευή του parking – λες και οι φοίνικες είναι κρινάκια, να τους αλλάζεις γλαστράκι κάθε δυο μήνες. Δια του λόγου το αληθές, η παρακείμενη φωτογραφία».
Αυτά το 2011, για γεγονότα του 2006. Τώρα έχουμε 2017 και συνεχίζουμε, καθώς φαίνεται, να καταστρέφουμε τον τόπο μας και να τρώμε κουτόχορτο…
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη 'Θεσσαλίοα" την Πέμπτη 26.10.2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου