Τρίτη 31 Μαΐου 2011

κυκλο-φ-οριακα 672 27.05.2011

όψη από το Δημαρχείο, Βόλος 2009
Πότε ξαναέφτασε Παρασκευή, ούτε που το κατάλαβα. Εσείς, το καταλάβατε; Περνάει ο καιρός, στα μισά τον φτάσαμε κι αυτόν τον Χρόνο, περνάει η ζωή μας και δεν προλαβαίνουμε να την ευχαριστηθούμε. Μέσα στην αγωνία, μέρα βγαίνει-μέρα μπαίνει, να περιμένουμε τι θα σκαρφιστούνε οι ελληνοευρωπαϊκοί εγκέφαλοι που διαφεντεύουν τη ζωή μας. Γιατί δεν μπορούμε, πλέον, να πιστέψουμε ότι «υπάρχει σχέδιο». Ακούγεται σαν το γνωστό προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν». Μήτε λεφτά υπήρχαν, μήτε σχέδιο υπάρχει. Και σας ρωτάω: πόσα πτυχία οικονομολόγου χρειάζεται να έχετε για να καταλάβετε ότι όταν πουθενά στην χώρα δεν κυκλοφορεί ζεστό χρήμα δεν μπορεί να υπάρχει προοπτική διεξόδου; Βεβαίως υπάρχουν ακόμη αποθέματα «μαύρου» χρήματος, είναι προφανώς τεράστια τα ποσά που αποθησαυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις διάφορες, ποικιλώνυμες, προκλητικά ξεδιάντροπες «αληθινές νοικοκυρές της Αθήνας» και τους ομοίους τους σε όλη την επικράτεια – και η πόλη μας δεν αποτελεί εξαίρεση…
Κατά την ταπεινή μας οικονομο-λογική άποψη, το ένα και μοναδικό σχέδιο που θα μπορούσε, λογικά, να έχει πιθανότητες επιτυχίας, θα μπορούσε να είναι η αυτόματη δήμευση όλων αυτών των περιουσιακών στοιχείων που με τον ένα ή τον άλλο «έξυπνο» και «νομιμοφανή» τρόπο δεν έχουν ποτέ δηλωθεί επισήμως, με παράλληλη διακοπή κάθε διαδικασίας, παραγγελίας, πληρωμής και οτιδήποτε σχετικού με στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ταυτόχρονη τροφοδοσία της αγοράς με χρήματα από το-ακούμε-και-δεν-το-βλέπουμε 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, το περιβόητο ΕΣΠΑ.
Αντί αυτών το μόνο που γίνεται είναι περικοπή μέχρι πλήρους καταργήσεως αποκλειστικά και μόνον των δημοσίων δαπανών και διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ. Η μείωση των δημοσίων δαπανών μειώνει δραματικά τα έσοδα του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος είναι στο μέγιστο ποσοστό του κρατικοδίαιτος – όποιος έχει αμφιβολία ας αναλογιστεί με τι παραγγελίες λειτουργούν τόσα χρόνια οι περισσότερες βιομηχανίες, αλλά και πολλές βιοτεχνίες της περιοχής μας, οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και άπειρες μικρότερες, οι φαρμακευτικές εταιρείες και ούτω καθ’ εξής. Ταυτόχρονα μειώνει το ίδιο δραματικά το εισόδημα μιας αλυσίδας ανθρώπων που, με τη σειρά τους, αναγκάζονται να μειώσουν την κατανάλωση αγαθών στα απολύτως απαραίτητα, πράγμα που αφ’ ενός μειώνει επίσης δραματικά αφ’ ενός τα έσοδα μιας σειράς επαγγελματιών και αφ’ ετέρου του ίδιου του Κράτους, μέσω του ποσοτικά μειωμένου ΦΠΑ!!
Τι σόι λογαριασμός ειν’ αυτός, είναι αδύνατον να το κατανοήσουμε εμείς οι αδαείς.
Το κείμενο μέχρι εδώ γράφτηκε πριν την συγκέντρωση στην παραλία, Τετάρτη απόγευμα. Ύστερα πήγαμε στην συγκέντρωση και συναντήσαμε τους όπως κι εμείς αγανακτισμένους συμπολίτες μας. Και γίναμε πολλοί, σας διαβεβαιώνω, κόσμος πολύς, όλων των ηλικιών, κατέβηκε να διαδηλώσει σιωπηλά την αγανάκτησή του γι’ αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και στην ζωή μας, αυτά που και εμείς παραπάνω περιγράψαμε.
Ήταν μία καλή συγκέντρωση και θα επαναληφθεί, να ‘χετε αυτιά και νου ανοιχτά, θα ξαναμαζευτούμε να πούμε ότι δεν πάει άλλο, δεν μπορούμε άλλο. Να είστε εκεί.
Πέμπτη πρωί στην εφημερίδα η απειλή ή/και ο εκβιασμός «ή πληρώνετε ή σας γυρίζουμε στη δραχμή» της καλής μας Επιτρόπου Αλιείας, πρώην φωνής του Πολυτεχνείου, πρώην «δικής» μας Μαρίας. Ακόμη μεγαλύτερη αγανάκτηση.
Μ’ αυτά και με τούτα, πού να βρεις μυαλό να ασχοληθείς με κυκλοφοριακά θέματα;
Όμως ένα μόνο σχόλιο σήμερα. Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα στην «Θεσσαλία» μας επιστολή δύο πολύ γνωστών, καλών και παλαιών εμπόρων της οδού Δημητριάδος, που τώρα είναι εκλεγμένοι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην Δημοτική Κοινότητα Βόλου, με την οποία ζητούν να μπουν πλαστικοί επαναφερόμενοι οριοδείκτες, δηλαδή κορύνες, στην οδό Δημητριάδος. Αυτά. Χωρίς άλλα σχόλια. Ύστερα πληροφορήθηκα ότι αυτό ξεκίνησε ως πρόταση από έναν σύμβουλο της συμπολίτευσης, στην οποία συμφώνησαν οι δύο σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και σιγά-σιγά ομοφώνησε ολόκληρη η Δημοτική Κοινότητα, και έρχομαι να σε ρωτήσω, νονέ Γιώργο: «μήπως, ξαφνικά, ζω σε άλλη πόλη;;».

Το Σαββατοκύριακο, αν μπορείτε, ελάτε στο Κολυμβητήριο να δείτε τα βλαστάρια του Έθνους μας σε σκληρούς κολυμβητικούς αγώνες που διοργανώνει ο ΟΕΑ & ΝΑΒ βοηθούμενος από τον Δήμο Βόλου. Πάνω από 700 αθλητές από περίπου 30 ομίλους, χώρια συνοδοί και γονείς, θα κατακλύσουν για 15η χρονιά την όμορφη πόλη μας, ελάτε να τους χαρείτε. Και στη φωτογραφία του 2009 η θάλασσά μας, με την ήδη αποξηλωθείσα μαρίνα.
Για ν’ αλλάξει λίγο και η μουντρούχα διάθεσή μας, βρε αδερφέ! Γεια σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου