Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

κυκλο-φ-οριακα 1155, 28 Ιουνίου 2023

Πρώτοι εμείς, εδώ και παραπάνω από ένα εξάμηνο, ορίσαμε Την Ημερομηνία. Ύστερα έγινε το γνωστό ταξίδι των τοπικών Αρχόντων στην Κωνσταντινούπολη. Ύστερα έγιναν οι πρώτες και μοναδικές στην Ελληνική Ιστορία εκλογές με εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής, ανήμερα Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ύστερα, μετά την αποτυχία των διερευνητικών εντολών, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός προκήρυξε νέες εκλογές.

Κι έτσι, που λέτε, ανάμεσα στην έλευση του Πατριάρχη στον Βόλο με τα πολλά εγκαίνια (23 Ιουνίου) και τις Εθνικές Εκλογές (25 Ιουνίου), το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 η στήλη απέκτησε τον πολύ τιμητικό τίτλο του πεθερού με συμπέθερους από τις Συρακούσες της Σικελίας. Μια Βολιώτισσα κι ένας Συρακούσιος, που αγαπήθηκαν στο γερμανικό Μόναχο, παντρεύτηκαν στην Πορταριά του Πηλίου με δόξα και τιμή από τον Αντιδήμαρχο Αργύρη Κοπάνα, κι ακολούθησε γλέντι τουλάχιστον τρι-αν όχι τετρα-κούβερτο.

Αυτά! Ωραίες στιγμές, όσοι/όσες τις έχουν ζήσει ξέρουν, όσοι/όσες τις περιμένουν εύχομαι να τις απολαύσουν τουλάχιστον όσο κι εμείς. Και σας ευχαριστούμε πολύ για τις εγκάρδιες ευχές σας.

Έγιναν και οι Εκλογές, γνωστά, πλέον, τα αποτελέσματα και η για πρώτη φορά, αν δεν κάνω λάθος, σύνθεση της οκτωκομματικής Βουλής – καλά ξεμπερδέματα. Για εμάς, που δεν κυκλοφορούμε στα φοβερά και τρομερά «πάνελς» των παντοιοτρόπως πανηγυριζόντων τηλεοπτικών σταθμών, δύο είναι τα πιο σημαντικά συμπεράσματα αυτών των εκλογών.

Το πρώτο: Εψήφισε το 52,83 % των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων, ήτοι ποσοστό αποχής 47,17 % το υψηλότερο στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Αυτό σημαίνει για την Αντιπροσωπευτική μας Δημοκρατία και το κατάλληλο εκλογικό σύστημα βεβαίως-βεβαίως, ότι υπάρχει μία παντοδύναμη κυβέρνηση από μια πανίσχυρη πλειοψηφία 158 βουλευτών που προκύπτει ακριβώς από το 21,42 % του εκλογικού σώματος (ποσοστό ΝΔ 40,55*συμμετοχή 52,83/100=21,42). Με την άδειά σας θεωρώ ότι αυτό είναι λάθος, είναι μία (ακόμη...) διαστροφή της κακόμοιρης της Δημοκρατίας. Πρέπει ή να υπάρχει όριο στην αποχή ή να υπάρχει ανα-λογικότερη κατανομή εδρών – επιτέλους, δεν είναι «θεσμός» Δημοκρατίας οι μονοκομματικές κυβερνήσεις.

Το δεύτερο: Τα κροκοδείλια δάκρυα όλων ανεξαιρέτως των «παραγόντων» (των δημοσιογράφων εξαρχόντων...) για την είσοδο στην Βουλή α) του κόμματος «Σπαρτιάτες» και β) του κόμματος «Νίκη». Στο όνομα ποιας κακόμοιρης, επαναλαμβάνω, Δημοκρατίας απεδέχθη ο ιστορικής σημασίας, πλέον, πλην όμως μονίμως στο απυρόβλητο, Άρειος Πάγος, την κάθοδο των «Σπαρτιατών», που λίγο πριν ήταν «Έλληνες» κι απλώς άλλαξαν ονοματάκι, στις εκλογές; Τι νόημα έχουν τα εκ των υστέρων δάκρυα όταν επιτρέπουν στην καταδικασμένη ΧΑ να διεκδικήσει και να πετύχει να ξαναμπεί στην Βουλή; Όσο για την «Νίκη» («...την Νίκη την κομμώτρια», το θυμάστε αυτό το εξαιρετικό συνθηματάκι των αυστριακών αγοριών (Austrian Boys) επί προεδρίας ;Άρχοντος λίαν παντελονάτου στον Ολυμπιακό Βόλου;) χωριό που φαινόταν κολαούζο δεν χρειαζόταν και το ότι είμαστε ένα είδος Προεδρευομένης Θεοκρατικής Δημοκρατίας το γνωρίζουμε επίσης. Αμήν.

Στα τοπικά μας θέματα, η επιμονή μας στο θέμα του parking Φιλελλήνων-Δημητριάδος φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες, χρόνια καταχωνιασμένες σε βαθιά συρτάρια, βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Δράσεις, ονόματα, συμπτώσεις, αποφάσεις, διαγωνισμοί, χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, το βέβαιο είναι ότι το parking δεν λειτουργεί αποδοτικά για τον Δήμο κι αυτός αποφασίζει να το νοικιάσει με 60.000 € ετήσιο μίσθωμα. Τον Οκτώβριο 2020 στον διαγωνισμό με τιμή εκκίνησης ετησίως 360.000 € (!!) για την εκμίσθωση, οι τέσσερεις προσφορές που κατατέθηκαν ήταν 132.000 €, 192.000 €, 200.000 € και 371.000 € – κατακυρώθηκε στην τελευταία εταιρεία η οποία, όμως, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, λέει το ρεπορτάζ (δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει αυτό, μια εταιρεία που συμμετέχει σε έναν δημόσιο διαγωνισμό κατά κανόνα διαθέτει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά...) και ο Δήμος, την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος, ανέλαβε την λειτουργία (επίσης δεν γνωρίζω γιατί, αφού η πρώτη εταιρεία δεν μπόρεσε, δεν δόθηκε στην δεύτερη, με 200.000 €). Τέλος πάντων, απ’ τα ψηλά στα χαμηλά, κι απ’ τα πολλά στα λίγα, που λέει και ο Στεέλιος Καζαντζίδης, τώρα 60.000 € τιμή εκκίνησης, σε 150 χρόνια η απόσβεση, όπως δήλωσε κι ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Παπαπέτρος. Μια χαρά!

Την άλλη φορά περισσότερα, γεια σας.

Στην φωτογραφία το parking ...με τα όλα του.

(δημοσιεύτηκε στην καθημερινή βολιώτικη εφημερίδα "Μαγνησία" (στην 2η σελίδα!) την Τετάρτη 28.06.2023, αρ.φύλλου 3965)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου