Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

κυκλο-φ-οριακα 1154, 21 Ιουνίου 2023


Φτάσαμε, πάλι, στις παραμονές μιας ακόμη «κρίσιμης» εκλογικής διαδικασίας. Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι κάποια εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα που να μην ήταν κρίσιμη. Για τον έναν ή για τον άλλον λόγο, πάντα υπήρχε το περίφημο «διακύβευμα», που έκανε ιστορικής σημασίας κάθε εκλογική αναμέτρηση. Κι ας έλεγε ο Μανώλης Ρασούλης «οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει», αγάπη δεν υπάρχει ποτέ, υποκρισία και μίσος υπάρχει, πάνω χέρι-κάτω χέρι τίνος είναι πιο ψηλά στου Έλληνος τον τράχηλον, ο οποίος, ως γνωστόν, ζυγόν δεν υποφέρει  Κι εγώ να ψάχνω παντού για Δικαιοσύνη...

Η οποία Δικαιοσύνη βρήκε, πάλι, δουλειά να κάνει, αυτή τη φορά με διακινητές προσφύγων και μεταναστών – είναι απολύτως βέβαιο ότι το φως θα λάμψει και το γνωστό μαχαίρι θα φτάσει στο γνωστό κόκκαλο (σπαρμένη κόκκαλα τούτη η Πατρίδα...). Το ίδιο πάντα παραμύθι, υποκλοπές, Τέμπη, «κυβερνοεπίθεση», Πύλος, οι εξ ορισμού. αθώοι και οι κατά περίπτωση ένοχοι.

Πύλος, ακόμη ένα τοπόσημο φρίκης στην συλλογική μας μνήμη (μνήμη, λέμε τώρα, ούτε χρυσόψαρου...). Για μία ακόμη φορά ακολουθήθηκε η δοκιμασμένη τακτική της συσκότισης δια της ενημερώσεως. Γέμισαν τα κανάλια με την ίδια ακριβώς φωτογραφία από αέρος (το περίφημο ελικόπτερο που ξεκίνησε από την Μυτιλήνη), προφανώς δεν είχε άλλο φιλμ η φωτογραφική μηχανή, δυστυχώς, μόνο αυτή τη φωτογραφία έβγαλαν οι από αέρος. Και ύστερα τι έκαναν άραγε; Βολτούλα για καθαρόν αέρα; Πήγαν-δεν πήγαν «παραπλέοντα σκάφη», no help (όχι βοήθεια) ή do something (κάντε κάτι), βγήκαν και οι γνωστοί, και μερικοί άγνωστοι, «αναλυτές», Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, Ελληνικός Ποινικός Κώδικας, πού είναι και τι έκανε η Frontex, εθνικό πένθος για τα μάτια του σύμπαντος κόσμου, τα διεθνή μέσα αστράφτουν και βροντούν, οι τηλεοράσεις δείχνουν διακινητές στα σκαλιά δικαστηρίου κι εκείνη την εντελώς απαράδεκτη εικόνα των δύο αδερφών που σπαραχτικά αγκαλιάζονται ανάμεσα σε χοντρά κάγκελα, νομιμότης!, λες κι αν τον έβγαζαν τον διασωθέντα νεαρό για δέκα λεπτά έξω απ’ τα κάγκελα να αγκαλιάσει ελεύθερα τον αδερφό του που ήρθε από την Ολλανδία θα συνέβαινε ποιος ξέρει τι!

Μπάχαλο γίναμε πάλι, συν-Έλληνες. Ο Θεός σώζοι την (πεθαμένη...) Βασίλισσα, που είπε και ο Πρόεδρος Μπάιντεν, ο οποίος, καταφανώς, πλέον, έχει ξεκουτιάνει εντελώς. Εμείς πάλι όχι, δεν έχουμε ξε-κουτιάνει. Ήμασταν πάντοτε κουτοί..

Και βέβαια άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων, τι σημασία έχουν αυτοί οι αριθμοί, μόνο οι αριθμοί της κάλπης έχουν σημασία.

«Όλα ωραία και στο βάθος κήπος / πληροφορίες; Κίτρινος ο Τύπος / και νομίζω πως τη βάψαμε κανονικά» (Δήμος Μούτσης). Στον Βόλο μας βρέθηκε, επιτέλους, ο ένοχος. Ανέντιμος και ασυνεπής εργολάβος φταίει που δεν τελειώνει η τσιμεντόστρωση της Πλατείας Πανεπιστημίου και το δεν-ξέρω-ακριβώς έργο της Πλατείας Γερμανικών, δήλωσε ευθαρσώς, με αυτούς ακριβώς τους χαρακτηρισμούς, ο Άρχων της πόλεως. Για το Δημοτικό Θέατρο δεν μάθαμε λεπτομέρειες, εκεί φταίει, είπαμε, «η γραφειοκρατία» – άσε που τις τελευταίες μέρες αρχίζω να καταλαβαίνω ότι «Δημοτικό Θέατρο» στην τρέχουσα ορολογία του Δημαρχείου νοείται σκέτο το Θερινό, το «Μελίνα Μερκούρη», αργότερα βλέπουμε πάλι τι θα μας βολεύει. Και το πλακόστρωτο δεν φαίνεται να τελειώνει...

Πριν από δυο Τετάρτες γράφαμε σχετικά με τους πολλούς βανδαλισμούς στην πόλη. Και η κατάσταση συνεχίστηκε με τις προχθεσινές καταστροφές και κλοπές στο «Μελίνα Μερκούρη». Απαραίτητη είναι η φύλαξη, ενσωματωμένη στο λειτουργικό κόστος του Θεάτρου.

Εμείς θα τελειώσουμε εδώ. Ο Πατριάρχης έρχεται. Την ερχόμενη Τετάρτη η στήλη θα έχει προσθέσει στα άπειρα προσόντα της έναν ακόμη πολύ σημαντικό τίτλο. Θα τα πούμε εγκύρως, σας αγαπώ ευδιακρίτως, γεια σας και χαρά σας.

Για την φωτογραφία δεν χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις. Τραβήχτηκε φέτος, στις 5 Ιουνίου, στην Πλατεία Αναύρου.

(δημοσιεύτηκε στην καθημερινή βολιώτικη εφημερίδα "Μαγνησία" (στην 2η σελίδα!) την Τετάρτη 21.06.2023, αρ.φύλλου 3960)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου