Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

κυκλο-φ-οριακα 1017, 11 Ιουνίου 2020


Καλημέρα και πάλι συμπολίτες! Πεφωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα, ελπίζω, και με αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού διάσπαρτα ανά την επικράτεια βαδίζουμε προς αυτό το «διαφορετικό» καλοκαίρι του 2020 – όπως λέει και το σποτάκι των 40 δευτερολέπτων και των 32 εκατομμυρίων «…φέτος απόλαυσε το ελληνικό καλοκαίρι σου όπου κι αν είσαι». Πάντως η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό καλοκαίρι είναι πράγματι τρόπος σκέψης, ανεξάρτητα με την όποια διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας καλλυντικών Lancaster.
Ξεσηκωμός στο Νησί των Ανέμων, κίνδυνος από και για τον Τουρισμό, συνωστισμός, συγχρωτισμός, πρόστιμα και απαγορεύσεις, αεροπλάνα και αεροδρόμια, οι μάσκες ξανά στο προσκήνιο, ένα μπερδεμένο κουβάρι, που αντί να ξεμπερδεύεται αντιθέτως μου φαίνεται ότι μπερδεύεται και δεν μ’ αρέσει αυτό, συμπολίτες. Για την Ιστορία καταγράφω ότι στον Βόλο εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες 4 ασθενείς από κορωνοϊό, που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, και ένα πλήθος από καταστροφολόγους, που κυκλοφορεί από καφενείο σε καφετέρια κι από πεζοδρόμιο σε πεζόδρομο.
Και στην λεγόμενη «επανεκκίνηση» (restart) μετά το lockdown (απαγόρευση εισόδου  και εξόδου, σύμφωνα με το λεξικό, αλλά ποιος χρειάζεται λεξικό στην σύγχρονη Ελλάδα…) η καλή και ιταλική, πλέον, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατήργησε δύο (2) δρομολόγια του τραίνου Βόλου-Λάρισας: το πρωινό και το βραδινό. Πολύ ωραία. Και βέβαια κανείς μα κανείς «μεγαλόσχημος» ούτε στις δύο Πόλεις, ούτε στην υπερένδοξη Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά ούτε και στην Βουλή των Ελλήνων έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον, γιατί να το κάνει; άλλωστε μήπως χρησιμοποιεί ποτέ το τραίνο, μήπως ξέρει κατά πού πέφτει ο Σταθμός; Υπερβολές, θα μου πείτε. Απλώς οι μεγαλόσχημοι άνθρωποι έχουν άλλες έγνοιες, βρε αδερφέ, ίσια κι όμοια είμαστε;
Κι εσύ περιμένεις ηλεκτροκίνηση και άλλα παραμύθια Χρήστο μου. Η λογική, και όχι μόνο των ανθρώπων που ασχολούνται με τις Μεταφορές, λέει ότι κόβει κανείς δρομολόγια (προσφορά) όταν δεν έχει ζήτηση (επιβάτες). Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει στη γραμμή Βόλου-Λάρισας. Και ποιο Κράτος θα επενδύσει σε μια φθίνουσα γραμμή; Εκτός αν δεν είναι έτσι και συμβαίνει κάτι άλλο, πέραν των μεταφορικών δεδομένων.
Επισκευάζεται, επιτέλους, το λιμανάκι στον Αη Γιάννη του Αιγαίου. Το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές τον Δεκέμβριο του 2009 και πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια μέχρι να ξεκινήσει η επισκευή του. Για να είστε ενημερωμένοι, στα κυκλο-φ-οριακά 856, στις 10 Αυγούστου 2016 γράφαμε τα εξής: «…Οι ζημιές στο λιμανάκι προκλήθηκαν από υποσκαφή και διείσδυση υδάτων τον Δεκέμβριο 2009, ήταν σχετικά μικρής έκτασης και η Νομαρχία ήταν έτοιμη να τις επισκευάσει, είχε βρει και εργολάβο, και τότε παρενέβη η Κτηματική Υπηρεσία (του Δημοσίου, εννοείται, και το λιμάνι έργο του Δημοσίου είναι, δεν το κατασκεύασε κανένας ιδιώτης, η Νομαρχία το κατασκεύασε) η οποία Κτηματική εντόπισε «αυθαίρετες κατασκευές» και επέβαλε πρόστιμο στον Δήμο (ο οποίος ουδεμία ευθύνη είχε για την κατασκευή του έργου…). Πρόκειται για ένα ακόμη πραγματικό θαύμα της ελληνικής γραφειοκρατίας και των διαφόρων υπηρεσιακών συν-αν-αρμοδιοτήτων.», κλπ., κλπ. 11 χρόνια γραφειοκρατίας και βέβαια τα πραγματικά παραλιακά αυθαίρετα, καθ’ άπασαν την επικράτειαν, δεν τα έχει πειράξει κανείς. Εμείς απλώς να ευχηθούμε να ολοκληρωθεί ορθώς και εγκαίρως το έργο της αποκατάστασης στο λιμανάκι του Αη Γιάννη.
Κατά  τα άλλα … αυτά! Συνεχίζεται η καταστροφή της οδού Καραμπατζάκη, και μάλιστα τη στιγμή που ο Δήμος Αθηναίων σχεδιάζει πεζοδρόμους και ποδηλατοδρόμους στο τελείως κέντρο της Πρωτεύουσας για να ευνοήσει τις μετακινήσεις με τα πόδια και με ποδήλατο – έχω στα χέρια μου την σχετική εισήγηση του Καθηγητή του ΕΜΠ Γιώργου Γιαννή στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, μπορώ να την στείλω μέσω του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου babissky@gmail.com – ακόμη και στον εδώ κύριο Καθηγητή, για να δει, εκτός των άλλων όλων, πώς οριοθετείται ο ποδηλατόδρομος της οδού Πανεπιστημίου…! Συνεχίζεται το … φτύσιμο από το Πανελλήνιο κι εμείς διδάσκουμε την Δημοκρατία του 35,05%. Συνεχίζονται και οι διαδηλώσεις κατά της καύσης των σκουπιδιών, με δύναμη αλλά δυστυχώς με διασπασμένους τους ενεργούς πολίτες…
Γενικώς, η ζωή συνεχίζεται κι εγώ εύχομαι να έχετε Υγεία και Χαρά: Γεια-χαρά.
Στην φωτογραφία μία εικόνα που μπορεί σε πολύ λίγα χρόνια να είναι «ιστορική».

(δημοσιεύτηκε στην 123χρονη (1898-2020καθημερινή βολιώτικη εφημερίδα "Θεσσαλία" την Πέμπτη 11.06.2020, αρ.φύλλου 37.139)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου