Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου στον Λαύκο.



Την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων του 58ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου πραγματοποίησε μία ακόμη ημερήσια εκδρομή, αυτή τη φορά στον γραφικό Λαύκο του Νοτίου Πηλίου.
Με αψευδή μάρτυρα την φωτογραφία, που τραβήχτηκε στην δροσερή πλατεία του χωριού, 30 μέλη και φίλοι της Ένωσής μας συναντηθήκαμε στον Ιερό Ναό της Παναγίας (Γενέσιον της Θεοτόκου) όπου και εκκλησιαστήκαμε.
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Νοτίου Πηλίου (και προικισμένος ψάλτης στον Ιερό Ναό) κ. Θανάσης Φλέρης μας ξενάγησε στο Φάμπειο Μουσείο, το Μουσείο που ιδρύθηκε το 2005 στο παλιό Δημοτικό Σχολείο (στην πλατεία, δίπλα στην εκκλησία) προς τιμήν του Λαυκιώτη εικαστικού Θανάση Φάμπα (1922-2011) και περιέχει πολλούς υπέροχους πίνακες ζωγραφικής, αναμνηστικά και 8 γλυπτά στον αύλειο χώρο, όλα δωρισμένα από τον ίδιο τον καλλιτέχνη στην γενέτειρά του.
Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε το περίφημο Μουσείο Ραδιοφώνου «Αντώνης Ταβάνης», το πρώτο του είδους στην χώρα μας, που εγκαινιάστηκε στις 26.10.2008. Εκεί μας περίμενε ο παλιός μας γνώριμος κ. Στάθης Σφονδυλιάς, ο οποίος με τον πλούτο των γνώσεων και τον χειμαρρώδη λόγο του μας καθήλωσε τόσο με τις αναφορές στην ιστορία του τόπου όσο και με τις τεχνικές και ιστορικές λεπτομέρειες γύρω από τα περίπου 130 σπάνια ραδιόφωνα που φιλοξενούνται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαυκιωτών «Η Δράση» στο Μουσείο.
Και αφού το πνεύμα είχε αρκούντως ικανοποιηθεί, η κυρία Αφροδίτη την Πλατείας ανέλαβε να στηρίξει  το σώμα με εδέσματα πηλιορείτικα κι έναν ιδιαίτερης παρασκευής χαλβά.
Η ωραία απόδραση επιστεγάστηκε από ένα καφεδάκι στην παραλία της Μηλίνας, με τον Παγασητικό να αστράφτει κι ένα κοπάδι δελφίνια να κάνει βουτιές στ’ ανοιχτά, δίπλα από ένα μεγάλο ιστιοπλοϊκό σκάφος σε πλαγιοδρομία…
Ο κρίκος μας καλά κρατεί. Να μας έχει ο Θεός γερούς, έχουμε κι άλλους τόπους να επισκεφθούμε.

Για την Ένωση Παλαιών Προσκόπων 58ου Σ.Ν/Π Βόλου
Ο Αρχηγός
Χαράλαμπος Σκυργιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου