Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

...σκέψεις γύρω από τον Μεγάλο μας Μίκη, 4 Φεβρουαρίου 2018

συλλαλητήριο για την Μακεδονία, Αθήνα 04.02.2018
Στις 4 Φεβρουαρίου 2018, στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Πλατεία Συντάγματος, κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μίκης Θεοδωράκης.
Στο κοινό, του οποίου το πλήθος κυμάνθηκε μεταξύ 150 χιλιάδων και ενάμιση εκατομμυρίου (!), δεν ήταν μόνο φασίστες, όμως όλοι οι φασίστες ήταν εκεί.

οι κακές παρέες ...
Στη διάρκεια της ομιλίας του Μίκη ακούγονταν απ' τα μεγάφωνα τα τραγούδια της "Ρωμιοσύνης" του Γιάννη Ρίτσου και κάποιοι, εμφανώς μπροστά σε μικρόφωνα, φώναζαν "Μίκη αλλάζεις την ιστορία".
Μετά το συλλαλητήριο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης έγραψε στο Twitter:


Ο Μίκης ξεκίνησε από την Ε.Ο.Ν. του Ιωάννου Μεταξά και έκλεισε τον κύκλο του στο πλάι σε Πατριώτες και Εθνικιστές! Οι ενδιάμεσες στάσεις/κυβιστήσεις παραγράφονται...




Ο Μίκης σήμερα μίλησε λες κι ακουγα τον πατερα μου στην Μακρονησο να μιλαει για την Μακεδονια! Εντυπωσιακη η στροφή του, τα στερνα τιμουν τα πρωτα! Σιγουρα ο πατερας μου θα χαμογελάει από τον ταφο του ότι τιποτα δεν έχει χαθεί... ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ!!! https://twitter.com/ai_katerina/status/960032814044413952 
τα παλιά τα χρόνια...




Όταν δίνεις το δικαίωμα σε κάποιον κύριο όνομα και μη χωριό να "παραγράφει" την ζωή σου, τότε σίγουρα έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος, Μεγάλε μας Μίκη.

Όταν δίνεις το δικαίωμα στον γιο του βασανιστή σου να πανηγυρίζει για τον σοφρωνισμό σου, τότε σίγουρα έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος, Μεγάλε μας Μίκη.

Οι νεκροί, αυτοί που "κάτω απ' το χώμα, μες στα σταυρωμένα χέρια τους κρατάνε της καμπάνας το σκοινί" προσμένοντας "την ώρα να σημάνουν την Ανάσταση", με πρώτον τον Γιάννη Ρίτσο, είμαι βέβαιος ότι δεν χάρηκαν με τα καμώματα σου, Μεγάλε μας Μίκη.
Χρειάζεται αρετή, τόλμη και επαγρύπνηση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου