Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

κυκλο-φ-οριακα 906 15 Νοεμβρίου 2017

οδός Ιωλκού, ώρα 12:15


Ολοταχώς προς τα Χριστούγεννα, συμπολίτες. Με έναν Νοέμβρη όπου λίγα γεγονότα θυμίζουν ότι οφείλει να είναι ο πιο βροχερός μήνας του έτους. Βεβαίως τα φύλλα των δέντρων πέφτουν ασταμάτητα, αφού δεν βλέπουμε να γίνεται οργανωμένο κλάδεμα, και τα φρεάτια των ομβρίων πρέπει να καθαρίζονται διαρκώς – αυτό είναι ένα ερώτημα που με «βασανίζει» εδώ και πάρα πολλά χρόνια: αφού ξέρουμε ότι αναπόφευκτα τα φύλλα από τα φυλλοβόλα δέντρα (π.χ. από τις ακακίες) θα πέσουν, και θα κιτρινίσει ο τόπος και όποιο άτυχο αυτοκίνητο βρίσκεται από κάτω, γιατί δεν φροντίζουμε να γίνει αυτό το έρμο το κλάδεμα εγκαίρως; Δεν ξέρω την απάντηση αλλά (ξανα)αναρωτιέμαι: αν ένα τμήμα των με κάθε λογής σύμβαση εργαζομένων στην Διεύθυνση Πρασίνου δεν φύτευε κυκλάμινα, μήπως θα μπορούσαν να κλαδευτούν μερικά δέντρα στους δρόμους;
Συνεχίζεται η κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση Λαρίσης-Μπότσαρη-Δερβενακίων-Φιλικής Εταιρείας και οπωσδήποτε οι κυκλοφοριακές αναστατώσεις είναι αναπόφευκτες. Θυμηθείτε το αρχαίο ρητό «η όχληση είναι προσωρινή, το έργο είναι μόνιμο» και, αντί να γκρινιάζετε, αποφύγετε την διέλευση από το σημείο. Για τους κινούμενους προς Βιομηχανικές Περιοχές, Βελεστίνο και χωριά (που λένε και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ), Λάρισα κλπ. ο Περιφερειακός προσφέρει ασφάλεια και ταχεία διεκπεραίωση, με σχετικά μικρές περιπορείες.

Μέχρι τώρα ήξερα τα παραδείσια πτηνά, τώρα πια έμαθα και τα παραδείσια χαρτιά, μετά από τα παναμέζικα. Τουτέστιν ξαναέμαθα πώς πολύ όμορφα και νομιμότατα με κατακλέβουν οι έξυπνοι του κόσμου τούτου και κανείς ποτέ δεν μπορεί να τους εγκαλέσει για τίποτε πραγματικό παρά μόνο για «ηθικούς» λόγους. Η ηθική, ως γνωστόν, είναι ένα λάστιχο, και οι ανήθικοι τύποι έχουν, κατά κανόνα, πολύ ισχυρά επιχειρήματα υπέρ τους και ακόμη ισχυρότερα εναντίον όλων των υπολοίπων… Και περνάνε όλοι αυτοί καλύτερα κι εμείς χειρότερα.
Είπε κι εκείνος ο άλλος, η ολλανδέζικη νυφίτσα, ο εξαιρετικός κύριος Ντάισελμπλουμ, ότι είναι πολύ στενοχωρημένος ο καημένος διότι αναγκαστήκανε να διασώσουνε τις ελληνικές τράπεζες με λεφτά των ελλήνων φορολογουμένων, η είδηση πέρασε στα σχετικώς ψιλά των κάθε λογής μέσων μαζικής αποχαύνωσης – πλην της «Θεσσαλίας» που το ανέδειξε σε κεντρικό θέμα ανάλυσης. Τι ωραία τι καλά, όλα είναι ανθηρά!
Και μέσα σ’ όλα αυτά τα χαρμόσυνα, παράλληλα και με τις εκλογές στην κεντροαριστερά, να σου και οι «γουρούνες». Όπου «γουρούνες» καλούνται … χαϊδευτικά οι τετράτροχες μοτοσυκλέτες, που κυκλοφορούν ευρύτατα ως ενοικιαζόμενα οχήματα στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας και έχουν την «επίσημη» τεχνική ονομασία ATV, All Terrain Vehicles, τουτέστιν οχήματα για όλα τα εδάφη. Πρόκειται για οχήματα πολύ εξυπηρετικά μεν, διαπιστωμένα επικίνδυνα δε. Έχουν το μειονέκτημα ότι ανατρέπονται εύκολα στις στροφές, πάντα, βέβαια, σε συνάρτηση με τον τρόπο οδήγησης του αναβάτη. Κι έχουν συμβεί πολλά τροχαία ατυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα, ιδίως τα καλοκαίρια στα νησιά, όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Τώρα φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να απαγορευτεί η κυκλοφορία τους σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Και οι «γουρούνες» της Κρήτης φορτώθηκαν σε πλοίο και ήρθαν στην Αθήνα, στο Υπουργείο, να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την ενδεχόμενη απαγόρευση!
Κάθε μέρα σκέπτομαι ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν σ’ αυτή τη χώρα.
Στην ωραία μας πόλη οι προετοιμασίες καλά κρατούν. Μαθαίνω ότι ετοιμάζεται πάλι το πλεούμενο σύμβολο της πόλης, η Αργώ, να βγει στην στεριά δίπλα στο μνημείο της παραλίας. Όπως είχα και πέρυσι δηλώσει, αυτή η κίνηση με βρίσκει απολύτως αντίθετο. Τα πλοία δεν έχουν καμία απολύτως θέση στην στεριά. Μπορεί κάλλιστα να συμμετέχει στους εορτασμούς και η Αργώ, με έναν ευπρεπή διάκοσμο, μέσα στην θάλασσα, εκεί όπου ανήκει. Δεν μου άρεσε καθόλου αυτό το ψευτο-χολυγουντιανό κιτς που έβλεπα πέρυσι και, όπως φαίνεται, θα ξαναβλέπω και φέτος στις γιορτές. Άποψή μου, τιμή μου και καμάρι μου, και μη προς κακοφανισμόν κανενός. Αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω και την άποψη του Συλλόγου των Αργοναυτών επί αυτού. Πέρυσι δεν την έμαθα, μήπως θα την μάθω φέτος;
Βγήκε πάλι η Τροχαία και μοίρασε πρόστιμα για παράνομη στάθμευση πάνω στις αρτηρίες. Σήμερα οι αρτηρίες θα είναι πάλι γεμάτες με παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, επειδή όλοι πιστεύουμε ότι η Τροχαία αδυνατεί να κάνει κάθε μέρα το ίδιο «σαφάρι». Τουτέστιν, μια τρύπα στο νερό, συμπολίτες. Ευκαιρία για τους «νομοταγείς» να βρίζουν τους «παρανόμους» και να επικαλούνται μυριόστομα «την Πολιτεία» - «υπάρχει ανομία», σύμφωνα και με την επίκαιρη ερώτηση της αντιπολίτευσης στην Βουλή των Ελλήνων. Ευκαιρία και για τους «παρανόμους» να πιουν ανενόχλητοι ένα καφεδάκι, στην υγεία των «νομοταγών». Στην φωτογραφία η οδός Ελ. Βενιζέλου, ώρα 12:15 (επίτηδες «φλου» για να μην διαβάζονται οι αριθμοί κυκλοφορίας…).
Κάθε μέρα σκέπτομαι ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν σ’ αυτή την πόλη.
Μέχρι που κατέβηκε (μοναχός του, άραγε;;) ο γενικός διακόπτης και βυθίστηκε το οίκημα της δημοκρατικής τοπικής αυτοδιοίκησης στο σκοτάδι. Και μαζί ολόκληρη η πόλη, συμπολίτες. Γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Τετάρτη 15.11.2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου