Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

κυκλο-φ-οριακα 870 14 Δεκεμβρίου 2016



Καλημέρα συμπολίτες. Στα μισά του Δεκέμβρη, χρόνια πολλά του Ελευθερίου και της Ελευθερίας με το βαρυσήμαντο όνομα. Με λιακάδες συμβαίνουν οι χριστουγεννιάτικες αγορές των δώρων και «δειλά χαμόγελα στους εμπόρους» εμφανίστηκαν, πληροφορούμαστε στο πρωτοσέλιδο της Δευτέρας. «Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο ορεινό Πήλιο» στις γιορτές των Χριστουγέννων, μας ενημερώνει επίσης το πρωτοσέλιδο της Κυριακής. Που σημαίνει ότι τα πράγματα πάνε καλά. Και δεν ήρθε ακόμη η έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων, τότε να δείτε τι έχει να γίνει! Ή μήπως όχι;

Τα καταφέραμε και πάλι, η μεγάλη Μαγνησία με τις πολλές ιδιαιτερότητές της πέτυχε να διεξαχθούν ταυτόχρονα δύο συναντήσεις με θέμα τον «εναλλακτικό τουρισμό», με σημαντικούς προσκεκλημένους και στις δύο και με επίσης ωραίες προτάσεις και στις δύο. Να τις χαιρόμαστε και τις δύο συναντήσεις. Και του χρόνου, με το καλό, ας γίνουν και τρεις, δε βαριέσαι, πάλι για τα ίδια πράγματα θα γίνεται συζήτηση και πάλι όλοι οι προσκεκλημένοι θα είναι σημαντικοί.

Στο μεταξύ «αντάρτικο», λέει, συμβαίνει ενάντια στην λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου (βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε μετά…). Διότι όταν πέφτει χιόνι δεν αποχιονίζεται και άρα δεν λειτουργεί ο σχετικά καινούργιος δρόμος Χάνια-Κισσός, επειδή σε ένα σημείο στις Αγριόλευκες έρχεται σε επαφή με τις πίστες και τα συστήματα μεταφοράς των σκιέρ του Χιονοδρομικού Κέντρου. Και αποκόπτονται, λένε οι «αντάρτες», τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου. Δηλαδή πώς αποκόπτονται; ρωτάμε εμείς. Αφού και εφ’ όσον οι Εθνικές Οδοί 34 και 34α έχουν αποχιονιστεί, κανένα χωριό του Ανατολικού Πηλίου δεν μένει αποκλεισμένο. Για να το ξαναπούμε, επειδή με τις «επιστημονικές» ονομασίες των οδών σε τούτον τον τόπο δεν τα πάμε καλά, όταν το παλιό καλό οδικό κύκλωμα του Πηλίου είναι καθαρισμένο από το χιόνι εμείς δεν βλέπουμε να υπάρχει κανενός είδους αποκλεισμός κανενός χωριού. Κι από την άλλη μεριά όλοι σ’ αυτό το βουνό πρέπει να καταλαβαίνουν ότι το παραπάνω αναγραφέν «Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο ορεινό Πήλιο» στις γιορτές των Χριστουγέννων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Όσο για την περίφημη παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου ας μου επιτρέψουν οι «αντάρτες» να τους θυμίσω ότι τούτος ο τόπος έχει να ασχοληθεί με πολύ σημαντικότερες και χρησιμότερες παρακάμψεις, όπως της Ζαγοράς, της Αφήσου, της Πορταριάς, της Μακρυράχης, της Αγριάς και των Λεχωνίων, της Άλλης Μεριάς, καθώς και με πολλά άλλα απαραίτητα έργα υποδομών, μεταφορικών και άλλων – π.χ. είναι πολύ πιο χρήσιμο και ωφέλιμο έργο η ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου ή μία εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού. Στους δημοσιονομικά δύσκολους καιρούς που περνάμε οφείλουμε όλοι να τα σκεφτόμαστε όλα αυτά και όχι να κοιτάμε μόνο τα στενά τοπικιστικά συμφέροντά μας. Αμήν.

Ενημερωθήκαμε ότι και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ετοιμάζεται να αναμορφώσει την παιδική χαρά που βρίσκεται μέσα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Διαβάσαμε πάλι για περίφραξη (μάντρωμα…), πιστοποιημένα όργανα (αυτό πολύ σωστό) και «κατάλληλο δάπεδο» (διάβαζε μπετόν καθαριότητας, τσιμεντοκονία και πολύχρωμο πλαστικό ταρτάν…). Την αντίρρησή μας στον εξοβελισμό του χώματος από τους χώρους παιχνιδιού την εκφράσαμε, με αφορμή την «πρώτη διδάξασα» παιδική χαρά του Δήμου δίπλα στον ραδιοφωνικό σταθμό. Προφανώς τίποτε δεν σταματά την εξέλιξη της ασφαλειοϋστερίας (sic!).

Όμως Χριστούγεννα ήρθαν ξανά κι έχουν να συμβούν και ωραία πράγματα σε τούτη την πόλη.

Το ερχόμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19:30, στον Ι.Ν.Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, μερικές από τις (πολλές) Χορωδίες του Βόλου σας προσκαλούν σε μια χριστουγεννιάτικη μουσική πανδαισία, που διοργανώνεται από την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βολου.

Συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με μαέστρο τον Νίκο Χιώτογλου και συνοδεία από την Κασσιανή Αμυγδαλίτση,

η Χορωδία Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου υπό την διεύθυνση της Κερασίας Σιάρα με την Θέη Μπαλατσού στο πιάνο,

η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Βόλου "Ρυθμός" με χοράρχη τον Δημήτρη Χατζηγεωργίου,

η δική μας Βολιώτικη Χορωδία με μαέστρο την Στάσα Τζάλλα, συνοδεία από την Εύη Κανελλοπούλου και σολίστες την Κατερίνα Αποστολοπούλου και τον Ευάγγελο Κακάλια

και η διοργανώτρια Πολυφωνική Χορωδία Δήμου Βολου με μαέστρο τον Γιάννη Καρκάλα και την Κερασία Σιάρα στο πιάνο.

Θα είναι μια βραδιά γεμάτη με μελωδικούς ύμνους από κάθε γωνιά της γης, αφιερωμένους στο Θείο Βρέφος που θα γεννηθεί στην φάτνη της Βηθλεέμ και μέσα στις καρδιές μας. Ελάτε να (μας) απολαύσετε.

Εν χορδαίς και οργάνοις συνεχίζουμε. Γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Τετάρτη 14.12.2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου