Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

κυκλο-φ-ορακα 852 29.06.2016



Καλημέρα συμπολίτες. Έχουν σφίξει οι ζέστες, μπαίνουμε στον Ιούλιο, στο «φουλ» καλοκαίρι. Με ευχάριστα γεγονότα!

Αμέσως μεθαύριο Παρασκευή, στην έναρξη του καινούργιου μήνα, σας περιμένουμε στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη», στις 9:30 το βράδυ για μια βραδιά διασκέδασης, γεμάτη μουσική, τραγούδι, χορό και έξυπνη πρόζα. Η Βολιώτικη Χορωδία υπό την διεύθυνση της Στάσας Τζάλλα, η Κατερίνα Αποστολοπούλου, η Τζένη Χατζηδήμου, ο Θωμάς Σκοτίδας, ο Ιορδάνης Παπάζογλου, ο Ευάγγελος Κακάλιας, ο Γιάννης Φελεσάκης, ο Γαβριήλ Μουσκής, και η Βίκυ Νούσια παρουσιάζουν την αξεπέραστη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο Βαφτιστικός». Σε σκηνοθεσία Ευάγγελου Κακάλια, με την Νεκταρία Παπαδημητρίου στο πιάνο, βιολιστή τον Απόστολο Μητρά, σαλπιγκτή τον Δημήτρη Παππά, με χορευτικά από την Βάσω Τηλιοπούλου και την Σχολή Χορού Chorus Line, και με ζογκλέρ τον Μιχαήλ. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Κυρία Μαρία Κουκιάδου, τον ήχο και τον φωτισμό ο Μουσικός Οίκος Κεχαΐδη

Πλήθος μέγα βολιωτών καλλιτεχνών σε μια «ιστορική», θα έλεγε κανείς, παράσταση για την πόλη του Βόλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει ολοκληρωμένη αυτή η μοναδική οπερέτα στην πόλη μας. Ήδη έγιναν τρεις πολύ πετυχημένες παραστάσεις στις αρχές Μαρτίου κι αυτή, μεθαύριο Παρασκευή 1 Ιουλίου, είναι η τέταρτη και τελευταία. Στην εφημερίδα μας διατίθενται ακόμη κάρτες εισόδου με έκπτωση. Προοολάααβετε!!

Το δεύτερο ευχάριστο γεγονός των ημερών είναι η ψήφος των βρετανών πολιτών υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αλλά πριν πούμε δυο λόγια γι αυτό, ας πούμε έναν μόνο λόγο για τις περιβόητες, πλέον, δημοσκοπήσεις και τις εξ αυτών απορρέουσες προβλέψεις. Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να καταργηθούν, να πάψουν να υφίστανται και, ακόμη καλύτερα, να απαγορευτούν δια νόμων. Γενικώς και αδιακρίτως και απανταχού της γης. Διότι είναι πασιφανές ότι δεν έχουν καμία απολύτως αξιοπιστία και το μόνο που προκαλούν είναι αναίτια αναστάτωση. Και δεν έχουν αξιοπιστία για δύο «συστημικούς» λόγους, κατά την γνώμη μας: α) γιατί τα «εργαλεία» που χρησιμοποιούν είναι παλιά και μη προσαρμοσμένα στις σημερινές αλλοπρόσαλλες κοινωνικές συνθήκες και β) γιατί τα υποκείμενα των δημοσκοπήσεων, δηλαδή οι πολίτες που βιώνουν αυτές τις αλλοπρόσαλλες συνθήκες, δηλώνουν ό,τι τους κατεβαίνει στο μυαλό, ανεξάρτητα από τις πραγματικές προθέσεις τους. Έτσι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων βγαίνουν διαρκώς λαθεμένα, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των δημοσκόπων να πείσουν για τα «όρια του στατιστικού λάθους» κι άλλα τέτοια κουραφέξαλα

Τουταυτό συνέβη, βεβαίως, και στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος. Που όταν πήγαμε για ύπνο (εμείς κι όλος ο κόσμος, ακόμη και στο νησί, εννοείται…) το bremain θα λα νικούσε με 54-46 %, κι όταν ξυπνήσαμε (οι βρετανοί, εμείς, κι όλοι οι καλοί λαοί και ηγέτες της υπολοίπου Ευρώπης…) το brexit είχε επικρατήσει με 52-48 % κι άρχιζε το μεγάλο κλάμα για τις επιπτώσεις. Για τις οποίες δήθεν η υπόλοιπη Ευρώπη, μ’ εκείνη την παροιμιώδη βεβαιότητα Βρυξελλών (πώς λέμε λαχανάκια…), ήταν «πλήρως προετοιμασμένη» - τρίχες κατσαρές είναι, όλοι ψάχνονται, διότι όλοι είχαν πιστέψει τις δημοσκοπήσεις, ιδίως μετά την δολοφονία της κακόμοιρης της βουλευτού, που έλεγαν ότι θα κερδίσει το bremain, η παραμονή δηλαδή.

Γι’ αυτό θεωρούμε εμείς «ευχάριστο γεγονός» αυτή την ψήφο των βρετανών, παρά το ότι πατάει σε μεγάλο ποσοστό πάνω στα χειρότερα ρατσιστικά και απομονωτικά αντανακλαστικά ενός το πάλαι ποτέ κοσμοκράτορα λαού. Γιατί επιτέλους κάτι ταρακουνάει την προαναφερθείσα «παροιμιώδη βεβαιότητα Βρυξελλών», αυτό το απολίθωμα γερμανικής εμπνεύσεως και γαλλοβελγικής εκτελέσεως, με ολίγη από ιταλοϊσπανική ανοχή, που το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η ευημερία των τραπεζών του. Είναι η πρώτη φορά που η κυριαρχία της «πρωτεύουσας» αμφισβητείται, είναι η πρώτη φορά μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο που ένας λαός, έστω και με μικρή, αλλά οπωσδήποτε ισχυρή πλειοψηφία εναντιώνεται στις προφανείς βλέψεις της Γερμανίας για ένα 4ο Ράιχ.

Τα υπόλοιπα είναι για τους «αναλυτές» (άλλη μια ταλαίπωρη ιστορία…) και βεβαίως το μέλλον θα δείξει.

Εμείς, συμπολίτες, ας διασκεδάσουμε, για την ώρα, με «Βαφτιστικό» και βλέπουμε. Γεια σας.
(δημοσιεύτηκε στην βολιώτικη "Θεσσαλία" την Τετάρτη 29.06.2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου